Sur uddamålsförlust för SIK

Under söndagen var det dags för Skövde IK att försöka hitta tillbaka till den vinnande vägen efter att onsdagsmatchen blivit inställd. På det berömda pappret väntade dock tufft motstånd i form av Lindlövens IF på bortais.

SIK inledde piggt och båda lagen visade att de verkligen ville spela ishockey under eftermiddagen. Det bjöds på ett högt tempo från båda sidor och lagens defensiv fick jobba ordentligt för att deras målvakter skulle hålla tätt.

Carl Sjöberg fick matchens första riktigt heta läge när Skövde slarvade i ett uppspel och gav Sjöberg ett friläge men Hugo Fagerblom stod för en fin räddning och parerade den gången.

Skövde var inte ofarliga, laget hade många fina insticksförsök men allt som oftast fanns det en försvarande klubba i vägen och matchens första mål lät vänta på sig.

Erik Möller var nära att lyckas med ett instick till William Frödelius efter elva minuter men Jonathan Frykholm fick ut sin spade och undvek påhälsning den gången. Minuten senare försökte Alexander Henriksson trycka sig in framför kassen och peta in pucken men då parerade Frykholm med sitt benskydd och höll pucken utanför nätet.

Istället var det hemmalaget som tog ledningen, ett fint anfall avslutades med ett backskott från Jesper Broeng och framför kassen stod Max Lalander och styrde in pucken bakom en chanslös Hugo Fagerblom.

Målet blev en väckarklocka för Skövde. Helt plötsligt började laget vinna tekningar och bara minuten efter ledningsmålet kom kvitteringen. Alexander Henriksson spelade pucken till Tom Olsson. Olsson skickade iväg ett höstlöv som seglade in ovanför Frykholms vänstra axel och helt plötsligt var det jämt igen.

SIK fick chansen att spela powerplay en gång under perioden och inledde det numerära överläget bra med två halvfarliga skott från Henrik Thegel men Frykholm undvek att släppa fler puckar bakom sig i den första perioden.

Med minuten kvar att spela var det istället Vladimir Chetverikov i hemmalaget som fick ett friläge efter att en Skövdeback gått bort sig i markeringsspelet men Fagerblom stod för en ny fin räddning och efter 20 minuter var ställningen fortsatt 1-1.

– Jag tycker det är lite för mycket upp och ned från vår sida, vi startar bra och det är b

ra energi från start och vi sätter press och tar oss till mål men jag tycker vi faller ur lite desto längre perioden går, sa Jimmy Krusell efter matchen.

Lindlöven tog ledningen på nytt

I den andra akten tog hemmalaget över spelet en aning och Hugo Fagerblom sattes på ordentliga prov för att hålla SIK kvar i matchen.

Skövdes målchanser var mer lätträknade, Alexander Henriksson, Jesper Erlandsson och Jesper Emanuelsson hade varsin, i övrigt var det inte mycket Skövde. Erlandsson fick sitt läge efter sex minuter men sköt på Frykholms benskydd. Henriksson fick ett friläge efter kvarten spelad men fick pucken för långt framför sig och Emanuelsson drog returen rakt på en försvarande back i situationen efter.

Lindlöven däremot fick fast Skövde flera gånger under perioden och efter knappa 13 minuter tilldelades de också ett straffslag efter att Axel Abrahamsson blockerat pucken i egen målgård. Straffen togs omhand av Maksim Semjonov men Hugo Fagerblom läste skytten och parerade med tåspetsen på sin ena skridsko när Semjonov försökte hitta femte hålet.

Men desto längre perioden gick desto mer Lindlöven blev det.

Efter knappa 18 minuter var David Berg ytterst nära att ge sitt lag ledningen men prickade Fagerbloms ena stolpe och pucken studsade Skövdes väg. Istället kom målet minuten senare. Adam Björkman skickade iväg en puck från offensiv blå samtidigt som det var gott om trafik framför Fagerblom och burväktaren tvingades kapitulera.

SIK fick avsluta den andra akten i powerplay men hade svårt att få fast pucken i anfallszonen och fick ta med sig en knapp minut i numerärt överläge in i den tredje akten.

– Matchen går väldigt upp och ned, det övergår i lite för mycket slarv. Det är lite för dåligt passningsspel, vi sätter den inte på bladet eller så slarvar vi bort den och vi tar inte ansvar för pucken, ansåg Jimmy Krusell.

Men powerplay var inte Skövde IK:s melodi under söndagen. Det blev ofta omständligt och gärna en extra passning istället för avslut.

– Vårt pp funkar inte riktigt idag och vi håller i pucken lite för mycket emellanåt eller vill hitta något extra pass istället för att ta lägena vi får, sa Jimmy Krusell.

Jonathan Frykholm sattes inte på några större prov under SIK:s powerplay utan kunde med hjälp av sitt försvar freda sig.

Ofta ute i sarghörnen

SIK gjorde en relativt bra tredjeperiod, spelmässigt. Problemet var bara att laget allt som oftast hamnade ute i sarghörnen och Lindlöven kunde spela smart i sitt styrspel vilket gjorde att de alltid låg på rätt sida om sina motståndare.

De bästa målchanserna i perioden kom faktiskt från hemmalagets sida, trots att det var SIK som jagade kvittering.

Både Anton Karlsson och Anton Toolanen fick lägen att punktera tillställningen men Hugo Fagerblom parerade både Karlssons skott från slottet och Toolanens backhandavslut på ett friläge.

Med en och en halv minut kvar valde tränarna i Skövde att plocka ut Hugo Fagerblom för en extra utespelare men den här gången gick det inte. SIK fastnade ute i sarghörnen och Lindlöven höll ut hela vägen.

Därmed fick SIK se sig besegrade ännu en gång denna säsong och laget ligger nu femma i den haltande tabellen. Visserligen med två matcher mindre spelade men det är ändå dags för laget att börja hitta vägar att vinna igen.

– Vi måste bli rakare i vårt spel och där slarvas det för mycket idag, där tappar vi ett par fina lägen som kunde blivit omställningar och där behöver vi upp. Sen tycker jag vi skapar chanser för att göra mer än ett mål men vi fastnar lite för mycket ute i hörnorna. Det är en ganska sur förlust, det är det, vi möter ett bra lag och gör ingen dålig bortamatch men det är för mycket upp och ned för min smak, resonerade Jimmy Krusell.

Enligt spelschemat ska SIK på onsdag ta emot Grums hemma i Billingehov men då Grums ställde in söndagens match mot Dalen så är frågan om det blir någon match på onsdag, risken finns att det inte blir match förrän på fredag när Eskilstuna Linden kommer till Billingehov.

– Det verkar väl som att det blir ett nytt uppehåll på onsdag men vi har inte hört något från Grums än så vi håller den lite öppen men det är klart att det är segt, det blir ingen rytm i det när man får uppehåll efter uppehåll hela tiden, avslutade Jimmy Krusell som fick agera headcoach då Fredrik Ljunggren låg hemma med huvudvärk.