BHF besegrade Kumla på bortais

Under söndagseftermiddagen så åkte Borlänge Hockey till Närke för att ta sig an seriesexan Kumla HC. Ett Kumla som inför matchen var i bra form med många segrar på slutet. När man möttes senast vann BHF klart med 7-3.

BHF fick också precis den start man ville på matchen. 5 minuter in i perioden kom Mikael Hansson igenom och satte dit 0-1.

Det var jämnt spel där båda lagen ville spela hockey och samtidigt lika rätt i positioner men vara sylvassa i kontringsspelet. Alexander Johansson som fick chansen i målet under matchen fick lite att Efter att ha cirkulerat i zonen ett tag kom pucken till backen Ludvig Östman som med ett fint direktskott satte 0-2 i bortre hörnet.

BHF såg ut att gå mot en 0-2 ledning perioden ut men med 2½ minut kvar fick hemmalaget kontakt efter en tilltrasslad situation och Hockeyettan västras poängkung Victor Wänghult kunde ordna reduceringen.

Den andra perioden bjöd upp till lite hawaiihockey med chanser fram och tillbaka lagen emellan. Både Johansson i BHFs mål och hemmalagets Jonathan Stålberg fick jobba hårt mellan stolparna för att freda sitt mål.

När BHF efter dryga 16 minuter in i perioden fick sitt andra powerplayläge i matchen kom också utdelningen. Dennis Finn Olsson hittade Mikael Hansson i slottet som direktsköt in 1-3 och BHF återigen i tvåmålsöverläge inför slutakten.

Den tredje perioden kontrollerade BHF spelet bra. Kumla hade sina lägen men allt som oftast så gjorde utespelarna det enkelt för Alexander Johansson att se pucken vilket gjorde att det inte släpptes så många returer.

Hemmalaget fick dock en kontakt i slutskedet på matchen då man med utplockad målvakt satte 2-3 med 22 sekunder kvar att spela. Men direkt på tekning så misslyckades man med en passning som Daniel Nilsmats kunde bryta och sätta avgörande 2-4 i öppen kasse och därmed ge BHF alla 3 poängen.

skott 34-30 (8-7, 14-12, 12-11)

utvisningar Kumla 3×2 BHF 4×2

domare Jesper Karlsson

En skön seger för BHF som därmed tog ett stort steg mot AllEttan efter jul. Boxplayspelet är fortsatt bra för BHF där man klarade av 3 numerära underlägen och dessutom fick utdelning i powerplay.

Nu återstår 3 matcher där närmast är Skövde hemma nu på onsdag.