Vallentuna Hockey styrde undan Visby Roma som tog kurs hemåt med 0 poäng i bagaget

Vallentuna Hockey tog en komfortabel seger i söndagens match mot gästande Visby Roma med 4-2 (2-0,1-1,1-1). Visby satt fortfarande kvar på Gotlandsfärjan i matchens allra första minut då #22 Ivarsson överlistade den för dagen annars skicklige Lindblad i Visby kassen och satte 1-0 mellan benen efter endast 33 sekunder. Vallentuna förde sedan spelet och kunde utöka till 2-0 genom #18 Söderberg som också satte pucken mellan benen och den gled sakta in över målinjen. I andra perioden var Visby betydligt mer påkopplade och fick chanse att reducera i den 11:e minuten i PP2 och då visade Koivula vilken bra spelare han är genom att sätta pucken i nät bakom en storspelande Jirhage i Vallentuna målet. Innan perioden tog slut, 19.54 och då precis sp

elet gått från 4 mot  3 till 5 mot 4 för Vallentunas del, så satte Söderberg på nytt ett snyggt mål, helt frispelad till höger om Lindblad och kunde trycka in pucken till 3-1. Så i den tredje perioden var det Vallentuna som såg till att hålla Visby utanför sig hela tiden, jobbade föredömligt i sina hemgångar. Ny belöning och en fantastisk prestation av #29 Söder där han kom ensam mot 3 Visby spelare, överlistade dem och tillslut även Lindblad som fick retirera och 4-1 målet var ett faktum. Då stod klockan på 4.25. Sedan följde ytterligare en chans för Visby att spela 5-3 i hela 1.33 och reducera för att få till en förändring men då storspelade Vallentunas boxplay och man offrade sig till höger och vänster, blockerade skott, tog skott och redde ut stormen från ”öjn”. Efter 12.57 så kommer ändå en reducering regiserat av Koivula, målat av Tamminen till 4-2 som stod sig matchen ut.

Vallentunas assisterande kapten Victor Andersson sa så här efter matchen på frågan om hur han vill summera segern:

-Det känns som att vi går ut och släpper loss. Vi har ingenting att förlora, kör på med alla fyra femmor. Vi spelar stabilt, måste kolla med Söder var han har lärt sig göra mål så jag kan göra likadant! avslutar en nöjd Victor Andersson.