Äntligen en tre poängare

Vilken härlig nyårspresent med en tre poängare, den första för säsongen, så nu försvann den där förhatliga nollan i vinstkolumnen. Det är inte så lätt att ta poäng borta mot Grums. Det här var femte vinsten på 28 försök.

Sura startar den första perioden väldigt friskt och tar Grumsarna på sängen total. Redan efter 6:47 ringer det bakom Martin Svedberg i Grumskassen, när Samuel Ander prickar in 0-1 och det följs upp av Samuel Lidström, som sätter 0-2 efter 9:15 och som inte det vore nog. Utan Samuel Ander prickar in 0-3 efter 16:34, hans andra mål i matchen, Ska sägas att Ander hade ett till läga att öka på till 0-4, men den pucken räddade Svedberg. Skotten efter första perioden 6-10.

Till den andra perioden kom Grums ut med nya krafter och efter 12:32 kom reduceringen genom Hugo Bergvall. Men en anna Hugo, Bergström i Sura tog tillvara en indianare i Grums zonen och ökade på till 1-4 efter 14:24. Grums fick så ett numerärt överläge mot slutet av perioden och reducerade till 2-4 genom Robin Johannesson, tiden var 19:18. Då blir vi påminda om vilken sniper Charlie Hellström är, endast 21 sekuder efter reduceringen prickskjuter han in 2-5. Så Sura går till periodpaus med en 3 måls ledning. Skotten i andra 14-7.

Det skulle bli en svettig tredje period för alla Surafansen hemma i sofforna, För Grums reducerade till 3-5 på en slump puck in framför mål av Emil Persson efter endast 1:52. Nu blev Grums spelövertag mer markant än i de övriga perioderna. Men Sura spelade smart och uppoffrande, så Grums hade stora problen ned att etablera tryck i anfallszonen. Det krävdes en utvisning för Sura och spel sex mot fyra efter 17:35 och då lyckades man trycka in 4-5 reduceringe

n genom Pelle Hedlund med 1:15 kvar av matchen. Grums fortsatte att pressa mot Sura målet, men Rasmus Helmrich höll puckarna borta från nätet. I slut sekunderna så hade Grums ett hårtskott mot Suramålet, men då slängde sig Charlie Hellström och täckte skottet, strax efter ljöd slutsignalen. Säsongens första trepoängare var bärgad. Skotten i sista, förödande 26-9 och totalt 46-26.

Stor matchhjälte får man väl säga att Charlie Hellström var, som sa i Grums TV efter matchen att, Ja pucken tog i magen, men vi ville ju ha med oss tre poäng hem till Sura, På frågan hur det kändes att spela match efter ett uppehåll på nästan två månader, så sa Charlie ”Jo jag var lite ringrostig och var väl inte riktigt vän med klubban och det kändes i kroppen, två isträningar och sen match.”
Undrar vad som händer när han blir vän med klubban!

Nu väntar lite paus och sen drar isträningarna i gång efter nyår. Hur fortsättnings serien kommer att se ut, det är inte klart än. Förhoppningsvis kommer lottningen efter nyår. Det är planerat att den skall dra i gång den 10 januari. Så håll koll på hemsidan och Facebook.

Grums IK-Surahammars IF 4-5 (0-3, 2-2, 2-0)

Penalty 26:25 GRU 2 min. 3 WESTBERG, Jerker Slashing
Goal 32:32 GRU 1 – 3 EQ 7 BERGVALL, Hugo 21 KARLSSON, Filip 14 LUNDQVIST, August
Participation (On ice) GRU: 3 7 10 14 21 26 SUR: 7 13 23 33 44 71
Goal 34:24 SUR 1 – 4 EQ 55 BERGSTRÖM, Hugo
Participation (On ice) SUR: 20 24 44 55 66 71 GRU: 15 19 26 71 89
Penalty 37:37 SUR 2 min. 13 ASTLEY RYDBERG, André Holding
Goal 39:18 GRU 2 – 4 PP1 68 JOHANNESSON, Robin 33 PERSSON, Emil 19 MÖRNSJÖ, Johan
Participation (On ice) GRU: 10 19 26 33 68 71 SUR: 7 9 14 44 71
Goal 39:39 SUR 2 – 5 EQ 23 HELLSTRÖM, Charlie 13 ASTLEY RYDBERG, André 9 LUSCOMBE, Blake
Participation (On ice) SUR: 7 9 13 23 33 44 GRU: 7 21 26 31 62 89