Soppatorsk mot Hanhals

Nybro Vikings förlorar onsdagskvällens hemmamatch mot Hanhals IF med 2-4. Nybros mål gjordes av Sebastian Borg och Simon Hansson.

I den första perioden börjar bortalaget lite bättre och jobbar hårt över hela banan. De är spelsugna och går hårt på alla puckar, hemmalaget jobbar sig in i matchen mer och mer. Hanhals har ett powerplay men Nybro försvara sig väldigt bra. Båda lagen skapar en del chanser men perioden slutar mållös.

I den andra perioden är det Nybro som börjar starkast och drygt två minuter in i perioden gör hemmalaget 1-0 genom Sebastian Borg i powerplay. Bara ett par minuter senare kommer också 2-0 till Vikings genom Simon Hansson. Bortalaget krigar sig tillbaka i matchen och samtidigt som hemmalaget börjar slarva en del så kommer reduceringen till 2-1 efter drygt halva perioden. När det återstår endast 11 sekunder av perioden tilldöms Hanhals ett straffslag och det tar dem till vara på och ställningen är 2-2 efter två perioder.

I den tredje perioden är känslan att Vikings är trötta efter det hårda matchandet de senaste dagarna och dessutom kan Hanhals göra 2-3 tidigt in i perioden. Efter drygt halva perioden kommer även 2-4 och Nybro orkar inte resa sig efter det.

Nybro Vikings har nu två matchlediga dagar innan det är dags igen igen på lördag den 2 januari då KRIF Hockey väntar på bortais, nedsläpp kl. 15.00.

Nybro Vikings – Hanhals IF 2-4 (0–0, 2–2, 0–2)

Målen: 1-0 (22.23) PP1 Sebastian Borg (Matej Galbavy, Fredrik Strömgren), 2-0 (25.24) Simon Hansson (Anton Schagerberg, Kalle Hult), 2-1 (30.26) Filip Persson (Philip Granath), 2-2 (39.49) PS Ludvig Levinsson, 2-3 (41.08) Victor Mancini (Jonatan Lundin-Andersson, Jens Hellgren), 2-4 (52.23) Joshua Berger (Gustav Göransson)

Domare: Robin Karlsson.

Skott: 42–31 (11–10, 16–8, 15-13).