Bortaseger mot Sollentuna

I en svängig match gick Strömsbro till slut segrande ur striden efter att bland annat Alexander Ljungkrantz gjort sitt första mål i Strömsbrotröjan.

Den första bortamatchen i vårserien spelades på fredagskvällen på bortaplan mot Sollentuna HC. Strömsbro skulle bli det första laget att spräcka målnollan när snipern Joakim Axman skickade in 0-1 efter ungefär fyra minuters spel. Det skulle dock svänga snabbt. Lukas Tillberg skickade in kvitteringen till 1-1 knappa minuten senare och 32 sekunder efter det gav Lucas Lagerstedt Sollentuna ledningen med 2-1.

Strömsbro skulle dock vända tillbaka steken i den andra perioden. Alexander Ljungkrantz gjorde sitt första mål i Str

ömsbrotröjan när han kvitterade till 2-2 endast en minut och sjutton sekunder in i mittenakten och med sjutton sekunder kvar av perioden gav Erik Broman Strömsbro ledningen med 2-3.

Sollentuna skulle dock kvittera igen till 3-3 i inledningen av den tredje perioden. När Strömsbro fick chansen i numerärt överläge med cirka två minuter kvar av perioden tog man till vara på tillfället och återtog ledningen till 3-4 genom Martin Naenfeldt på pass av Marcus Lindblom och kapten Viktor Ehn. Sollentuna försökte få till ett kvitteringsmål men när man tog ut målvakten kunde Johan Eriksson skicka in 3-5 med sjutton sekunder kvar av matchen vilket blev avgörande. Tre poäng följer med hem till Gävle och Strömsbro tar andra raka segern i vårserien!

Sollentuna HC – Strömsbro IF 3-5 (2-1, 0-2, 1-2)
Skott: 34-28 (8-7, 14-10, 12-11)
Utv: 12-6 (2-0, 8-4, 2-2)

0-1 (04:14) Joakim Axman (Alexander Ljungkrantz, Freddie Stömne)
1-1 (05:22) Lukas Tillberg (Tim Ljungqvist)
2-1 (05:54) Lucas Lagerstedt (Viktor Lundberg, Philip Wong)
2-2 (21:17) Alexander Ljungkrantz (Joakim Axman)
2-3 (39:43) Erik Broman (Viktor Persson, Marcus Lindblom)
3-3 (42:12) Tim Ljungqvist (Emil Broed, Anderas Ekström)
3-4 (58:33) Martin Naenfeldt (Marcus Lindblom, Viktor Ehn)