Psykologiska mål gav SIK:s tredje raka förlust

Skövde IK gav sig under söndagen upp till huvudstaden för att ta sig an talangfabriken Huddinge i Allettans tredje match, en match som bjöd på inte mindre än elva mål och en hel uppsjö av tekningar.

Den första akten präglades av avblåsningar, 25 stycken till antalet men ingen gång för utvisning och bara två gånger för mål.

Det var två lag som kände på varandra inledningsvis och hemmalaget försökte trycka tillbaka gästerna men SIK stod upp bra och rotationerna i femmorna såg ut att ha gett den effekt Fredrik Ljunggren var ute efter.

Skövde såg hungriga ut, de visade en betydligt bättre offervilja och krigaranda under den inledande akten och när Alexander Henriksson dessutom skickade in ledningsmålet efter 14 och en halv minut såg det riktigt bra ut. Tilläggas ska att Henrik Thegel hade ett fint läge bara några sekunder innan målet men då stod Pontus Eltonius i vägen.

SIK hade efter Henrikssons strut bud på mår, Dennis Santesson grävde effektivt fram en puck till Erik Dahné men Eltonius stängde femte hålet och höll pucken utanför målet.

Knappa två minuter senare var det återigen Henrik Thegel som fick en möjlighet när han styrde Adam Thilanders backskott men pucken höll sig även den gången på rätt sida linjen för Huddinges del.

Med knappa två minuter kvar att spela av öppningsakten fick Björn Jonason ett friläge mot Hugo Fagerblom och poängsprutan visste exakt var målet stod och pillade in kvitteringen bakom Fagerblom.

– De får lite olyckliga mål när de gör ett sent i första och ett sent i andra, det är klart det hade varit skönt att gå till paus i ledning efter första, ansåg Fredrik Ljunggren.

Effektiva numerära överlägen

Även den

andra perioden var jämn spelmässigt och avblåsningarna fortsatte hagla. 39 stycken till antalet under mittperioden.

Hemmalaget var nära att ta ledningen i matchen redan efter ett fåtal sekunder när Sebastian Frantz frispelades men Fagerblom stod för en fin benparad den gången.

Några minuter senare fick han göra ytterligare en svettig räddning när Erik Dahné tappade skäret och Robin Sjörén fick öppet mål men Fagerblom hann över och freda sitt nät.

Perioden bjöd på två utvisningar, en för vardera lag och det märktes tydligt att det var västra ettans bästa powerplay och östra seriens vassaste powerplay. Skövde behövde endast 23 sekunder i numerärt överläge innan David Lundmark givit sitt lag ledningen på nytt.

Hemmalaget behövde dryga minuten innan Simon Wassberg kunde trycka in 2-2 bakom Fagerblom med ett fint handledsskott.

Spelmässigt var det fortsatt jämt mellan lagen men det var hemmalaget som var effektivast. För med knappt två minuter kvar av akten kunde Kim Lennhammer skicka in 3-2 bakom en skymd Fagerblom från sin backposition.

SIK vägrde dock att ge sig, istället satte de gasen i botten och Henrik Thegel fortsatte skapa chanser och var så när på väg att överlista Eltonius i anfallet efter hemmalagets mål men istället gick lagen till periodvila med ett måls skillnad.

– Jag tycker ändå att den energin vi startar med, vi vinner mer kamper och tar pucken framåt på ett betydligt bättre sätt, över 60 minuter orkar vi inte riktigt hålla fokus, utan när det blir lite för mycket mål så släpper vi lite på vår gameplan, resonerade Fredrik Ljunggren.

Målen ramlade in i stadig ström

I den tredje perioden blev det en målorgie utan dess like, på de avslutande 20 minuterna föll sex stycken mål.

Hemmalaget hittade rätt först, i numerärt överläge kunde Anton Kalte avsluta ett vackert anfall med ett distinkt avslut upp i nättaket bakom Fagerblom.

Dryga två minuter senare fick Skövde en ny chans i powerplay och då tryckte Oscar Forsmark in pucken mellan benen på Eltonius fram till 4-3.

Men bara 40 sekunder senare kunde Rasmus Dahlberg-Karlsson kontra, trycka sig in på kassen och hänga dit 5-3.

Dryga minuten senare kom nästa mål när Joel Werner skickade iväg ett höstlöv från toppen av målvaktens vänstra tekningscirkel och pucken letade sig hela vägen in i målet.

– Vi tappar lite tålamod i vårt spel när det blir mål i parti och minut, sa Fredrik Ljunggren.

Därefter lugnade det ned sig en aning, det dröjde nämligen tre och en halv minut innan matchens tionde mål. Fabian Lundh tryckte in en retur framför Fagerblom och då räknade nog alla med att det skulle vara avgjort.

Men SIK gick framåt och försökte verkligen att komma tillbaka i matchen. Bland annat fick Alexander Henriksson ett friläge i spel fyra mot fyra men Pontus Eltonius höll tätt och såg till att gästerna inte lyckades göra fler mål.

-Det är väl det som krävs för att vi ska ta poäng i så här tuffa matcher, gör man fyra borta så vill man vinna, så det är klart det är surt att åka hem utan poäng, ansåg Fredrik Ljunggren.

Istället var det Fabian Lundh som avslutade målskyttet när han serverades öppet mål av Fredrik Renström och han kunde enkelt lägga in pucken i den tomma kassen.

På onsdag väntar nästa match då antagonisten Mariestad kommer på besök till Billingehov.

– Vi ska se till att vinna nästa match, avslutade Fredrik Ljunggren.