Kapten Jens Hellgren

Sponsras av

J Hellgren, fotograf Peter Olsson

Han är den mest rutinerade spelaren vi sett på många år i Kungsbacka ishall. Över 460 hockeyallsvenskan matcher i 6 olika klubbar, draftad 2007 omgång 6 #155 av Colorado Avalanche, spelat i Norska ligan ett år samt en säsong i SHL med Rögle BK. Jens Hellgren Kapten i laget har varit borta länge för skada, nu har han spelat ett par matcher och säger så här om sin form.

Ja precis en skada och sen smittad av corona samtidigt. Jag var borta i ca 1,5 månad från träning. Det tog ett tag att komma igång efter det. Kändes mest i lungorna i början. Men nu börjar konditionen och kroppen kännas bättre. 

J Hellgren, fotograf Peter Olsson

Du kom tillbaka & då var det ny tränare i båset. Vad är största skillnaden tycker du? 

Allt är lite tydligare. Spelsättet är liknande som Frölunda har och vi har många spelare i laget som har spelat i Frölunda innan, så dom flesta är vana med det spelsystemet. Man känner också att det är ett bättre självförtroende i laget när vi har vunnit matcher.

Lite intressant är att Jens har själv ett förflutet i Frölunda HC. Han gick på hockeygymnasiet och anledningen till att det lockade med Frölunda var för att dom var & är bland de bästa i Sverige när det kommer till gymnasium. Sina juniorår gjorde han i Frölunda HC där han spelade både J18 & 20. Under dessa år representerade han även Sweden U17, 18, 19 & 20 totalt över 50 matcher.

Vardagen har ändrat för Jens sedan han kom till Kungsbacka. Nu är det inte längre hockeyn som är största fokuset. Utan deras två blivande hockeygrabbar som är 2 respektive 4 år. En av anledningarna till att familjen flyttade till Västkusten är för hans fru fick jobb här och idag jobbar Jens själv för första gången på många år vid sidan av hockeyn.

J Hellgren, fotograf Peter Olsson

Det har blivit 17 matcher hitintills för Jens i Hanhals Kings tröjan. 5 mål och 4 assist har han producerat. Hans rutin är något som lagets många unga spelare skall vara mycket glada för. Jens blir en av lagets viktigaste kuggar bakåt för att säkra Hockeyettan platsen.