5:e raka hemmasegern i ”Vikinga Borgen”

Strömsbro kom till Vikinga borgen, Vallentuna ishall, som serieledare med en match mindre spelad än övriga lag. Vallentuna jagandes på tredje plats med 16 poäng och det andades bra stämning i spelargången från båda läger. Två lag som gillar lira och Strömsbro kom till match med sitt bästa lag, då alla utom Påhlholm var tillgängliga och Vallentuna saknade Lehmann och Holmqvist.

Mikael Österblom sa så här på frågan inför om vad som blir avgörande i matchen?

-Vi måste vara med från första nedsläpp och spela lika stabilt över 60 minuter som vi gjorde senast mot Hammarby. Vår defensiv måste präglas av hårt jobb för varandra och minimera misstagen. Offensivt skall vi hota mot mål hela tiden med trafik och rörelse. Vi behöver som alltid stor hjälp av våra

målvakter.

Matchen börjar i ett högt tempo och det är Strömsbro genom Viktor Persson som skapar första farligheten med ett klockrent stolpskott när klockan hade kommit till 1.21. Med det är Vallentuna som tar ledningen med 1-0 i PP1 (3.53) genom V Andersson då ovan nämnda Persson blev utvisad 2 min för slashing på just Andersson. Vallentuna ökar på till 2-0 efter 18.05 genom Söder.
Andra perioden så får Vallentuna en dröm öppning med 3-0 efter endast 35 sekunder då Höglund styr in pucken på Söders pass. Sedan får Vallentuna chans i 5 mot 3 spel men ingen utdelning i specialteams.
Därefter är det Strömsbros tur att spela 5 mot 3 och en av Strömsbros bästa spelare för kvällen, Ljungkrantz reducerar till 3-1 i PP2.

Inför sista perioden gav Mikael Österblom följande instruktioner till laget.

-Vi skall se till att äga puck och sedan hålla Strömsbro utanför oss och de första tio minuterna är oerhört viktiga att spela bort, inte låta Strömsbro komma till farliga avslut.
En liten nagelbitare blir det mot slutet då Strömsbro plockar Morelius från kassen efter 17.17 och laddar på i 6 mot 5 spel men då kliver Rosengren in och gör en av flera avgörande räddningar i matchen då han räddar öppen kasse i en snabb sidförflyttning. Mål där för Strömsbro och det kunde blivit en helt annan utgång. Istället spikar Vallentuna sista målet i kistan genom Höglund i tom kasse och vinst med 4-1 var ett faktum.

Bäst i Vallentuna var Rosengren, första femman som svarade för alla mål och fjärde femman som spelar 0-0 och manövrerar ut sina motståndare under sina byte över 60 minuter.