Förlust i förlängningen mot Nyköping

Det blev en förlust i förlängningen borta mot Nyköping med 2-1. Johan Eriksson noterades som vår ende målskytt.

Båda lagen fick chanser i spelformen fem mot fyra i den första perioden men inget mål föll och det var fortfarande 0-0 i paus. Nyköping drabbades av två utvisningar kort innan periodens slut och Strömsbro fick börja den andra perioden i powerplay och där tog det bara 41 sekunder innan Johan Eriksson spräckte målnollan till 0-1 för gästerna. En kvittering till 1-1 kom för hemmalaget Nyköping cirka sex minuter senare. Nyköping hade chansen att ta ledningen när man fick spela fem mot tre men 1-1 stod sig perioden ut.

Den tredje perioden bjöd inte på några mål alls och även den här matchen gick till förlängning för att avgöra var poängen skulle hamna. Strömsbro åkte på en utvisning efter ungefär halva förlängningsperioden och det kunde Nyköping utnyttja. Albin Ivarsson Hamberg skickade in avgörandet till 2-1 efter 3.12 och Nyköping knep extrapoängen.

Nyköpings SK – Strömsbro IF 2-1 (0-0, 1-1, 0-0, 1-0)
Skott: 34-30 (8-10, 13-8, 12-8, 1-4)
Utv: 10-14 (8-2, 2-6, 0-2, 0-4)

0-1 (20:41) Johan Eriksson (Adam Deutsch, Joakim Axman) PP1
1-1 (26:49) Olli Iisakka (Daniel Ohlsson, Isak Sandström)
2-1 (63:12) Albin Ivarsson Hamberg (Christian Axelsson, Robin Axbom) PP1