Axman straffade Wings

En tajt match som till slut fick avgöras på straffar där Joakim Axman la den avgörande straffen.

Båda lagen bjöd på hög intensitet i inledningen av matchen. Arlanda hade den första heta målchansen när man kom på friläge men pucken gick i droppnätet bakom målet. Arlanda fortsatte att pressa på för ett ledningsmål men matchen bytte skepnad lite och Strömsbro kom in mer och mer i matchen, men trots spel i numerärt överläge för båda lagen var det fortsatt 0-0 efter tjugo spelade minuter.

Spelet böljade fram och tillbaka under den andra perioden oc

h man bytte chanser med varandra. Till slut skulle Wings bli det laget som tog ledningen i matchen med 0-1 genom Pontus Andersson.

Strömsbro pressade på i inledningen av den tredje perioden för en kvittering och till slut skulle den komma. Med mindre än fem minuter kvar av full tid var det kapten Viktor Ehn som var sist på pucken när den passerade mållinjen bakom Edvin Olofsson i Wingskassen. 1-1 stod sig efter sextio minuter och förlängning väntade. Trots nästan tre minuters spel i numerärt överläge fick inte hemmalaget in pucken och matchen fick avgöras på straffar. Med två storspelande målvakter var det inte lätt att få in någon puck, men efter att lagen satt en varsin straff nätade Joakim Axman och John Morelius räddade Wings sista straff och därmed tog Strömsbro tog hem extrapoängen!

Strömsbro IF – Wings HC Arlanda 2-1 (0-0, 0-1, 1-0, 0-0, 1-0)
Skott: 38-25 (15-11, 5-10, 11-4, 6-0, 1-0)
Utv: 6-10 (4-4, 0-0, 2-4, 0-2, 0-0)

0-1 (36:04) Pontus Andersson (Simon Nilsson, Sebastian Båvensjö)
1-1 (55:19) Viktor Ehn (Max Pålholm, Adam Deutsch)
2-1 Joakim Axman GWS