Uddlöst BHF föll borta mot Hudik

Borlänge Hockey kom hem från en tung helg tidigt måndag morgon och skulle efter 3 raka förluster försöka ladda om till onsdagens tuffa bortamatch mot Hudiksvall.

Efter trafikstopp på vägen blev uppladdningen aningen annorlunda och matchen sköts fram 30 minuter. Skulle det gynna BHF?

Matchen började lite trevande och från BHFs läger kunde man se Alexander Pettersson ta sig fram längst vänsterkanten och avlossa 3 skott som inte träffade målet.

Annars var det hemmalaget som förde spelet och såg piggare ut. Bättre skridskoåkning vilket bäddade för en hel del tid i anfallszonen men där BHF ändå höll motståndarna på rätt sida så att skotten som kom mot Alexander Johansson blev enkla.

Efter en mållös första period så satte hemmalaget än högre fart och BHF hade ofantligt svårt att överhuvudtaget få till något anfallsspel utan fick se till att försvara sitt eget mål. Hemmalaget snurrade runt ordentligt i BHFs zon

med Johansson var tät. Då helt plötsligt fick BHF en tekning i offensiv zon och Mikael Hansson kunde styra in skottet från Andre Dahlqvist fram till 0-1. Helt ologiskt sett till matchbilden men ack så viktigt.

BHF så länge ut att hålla sin ledning perioden ut men ett misstag i den egna zonen i slutminuten gjorde att Mathias Hellgren fick en gyllene chans som han tog vara på och satte 1-1 med 19.03 på klockan.

I den tredje perioden var det återigen hemmalaget som visade prov på att man ville vinna. Snabba mål skulle fälla avgörande när först Jesper Wiberg satte 2-1 och när Marcus Linderborg fixade 3-1 kändes matchen avgjord.

Hudik hann även med att göra 4-1 i slutskedet av matchen då Jesper Wikberg gjorde sitt andra mål för kvällen.

skott totalt 38-15 (12-8, 16-2, 10-5)

utvisningar Hudik 0 minuter BHF 3×2

domare Alexander Jidemo

Det var ett håglöst BHF som såg ut att ha Norrlandsturnen i benen. Ingen fart, ingen finess och mycket pucktittande från BHFs sida. 15 skott framåt säger mycket om hur svårt det blir att vinna en hockeymatch och man inkasserade därmed sin 4e raka förlust i AllEttan Norra och ligger nu på 9e plats i tabellen. Det är dock inte allt för många poäng upp till play-in platserna till play-off samt att man har spelat näst minst matcher av alla lag.

Nu väntar en tuff helg på hemmaplan då man under lördag och söndag återigen ställs mot Kalix och Boden som man mötte borta förra helgen. DÅ har BHF chans till revansch.