Seger mot Karlskrona HK efter straffar

Seger mot Karlskrona HK med 2-3 efter straffar. Foto: Marcus Vilson

Karlskrona borta väntade HC Dalen under onsdagskvällen Dalen som var på jakt efter en trepoängare efter att man falla på målsnöret i några matcher i rad.

Jämn inledning av matchen med två bra spelande lag gästande Talet var dock det lag som hade ett spelmässigt övertag och är det något man förknippar Dalen med så är det spelet i powerplay. Och det var i just denna spelform som HC Dalen tog ledningen i genom Henrik Neubauer snyggt framspelad av Jacob Stridsberg. Släkten är värst säger man och den gamla Karlskronaspelaren Hugo Rostedt utökade gästernas ledning till 0-2 knappt fyra minuter senare vilket blev slutresultatet av den första perioden som helt tillhörde HC Dalen.

Karlskrona fick en drömstart av den andra perioden då Lucas Edmonds efter 38 sekunder reducerade till 1-2. Efter detta fick hemmalaget lite momentum i matchen och skapade en hel del lägen mot Oscar Malm. Karlskrona behöll tålamodet och skapade sig långa anfall vilket senare gav resultat då Mikael Roslund kvitterade till 2-2. Dalens spel i den andra perioden såg osäkert ut och blev stillastående, man visste inte riktigt vad man skulle göra med pucken när man väl hade den.

Tredje perioden böljade lite fram och tillbaka men bra försvarsspel av både lagen och en del slarv  i offensiven gjorde att klockan tickade på rätt snabbt. Karlskrona fick vid elva minuter in i perioden chans i powerplay då Jacob Stridsberg visats ut 2 minuter för Hooking. Men ett bra boxplay gjorde att Dalen lyckades hålla ifrån och matchen gick till förlängning och straffar.

Karlskrona HK 2-3 HC Dalen (0–2, 2–0, 0–0, 0-0)