Segertåget fortsätter

Sura tog sig an den svåra bortamatchen mot Köping på bästa sätt, genom att göra mål och inte släppa in några.

Det var första gången sen 1987 som en Suramålvakt hållit nollan i en seriematch mot Köping.

TV: KÖPING-SURA 0-3  – se målen och höjdpunkterna här.

Första perioden var ingen höjdare från något av lagen, mycket felpassningar! Men bägge lagen hade några rätt så giftiga chanser, men Eriksson i Surakassen och Enetoth i Köpings dito höll tätt. Skotten i första perioden 8-12.

Det var i andra perioden som målproduktionen började. Sura fick ett PP efter 11;07 och det tog bara 1;13 för Sura att spräcka Eneroths nolla, Blake Luscombe frispelade Andrè Astley Rydberg som satte 0-1 pucken i mål. 16:03 fick Sura ytterligare ett PP och den här gången tog det bara 14 sekunder för Sura att måla, Marcus Wahlgren fick en fin passning från Andrè Astley Rydberg och gjorde inget misstag. Så långt hade Sura varit 100-procentiga i powerplay. Sura hann med ytterligare ett mål där pucken gick som ett snöre Luscobe till Pettersson och Pettersson till en helt ren André Astley Rydberg som petade in pucken förbi Eneroth i Köpingskassen. Skotten efter andra perioden 8-16.

Tredje perioden blev i stort sett en tramnsportsträcka, Köping vaskade om i laget, men det hjälpte inte, för Oliver Eriksson var i zonen i kväll. Sura hade en chans att öka på då Ethan Cardwell blev upphakad i ett frilägen. Men straffen som följde räddade Eneroth säkert. Skotten i sista perioden 15-11 och totalt 31-39.

Det här var Suras sjunde raka seger i vårettan och första nollan mot Köping sedan den 1 november 1987, då Mats Hallén tog IK Westmannias samtliga 16 skott i 5-0 vinsten i Surahallen. Kollar vi på när Sura höll nollan borta mot Köping/Westmannia så får vi gå tillbaka till den 22 januari 1962, då var det Sven-Allan Ellström som höll målet fritt från påhälsning. På den tiden spelade man på Parkinken i Köping.

Nu undrar ju många hur länge sen Sura vann sju raka senast. Ja där måste vi grotta ned oss i rekordböckerna, så det återkommer vi med.

Ni får suga på karamellan, fredagens omgång står man över och är i elden på söndag, då Kumla kommer på besök, Matchstart 16:00 och Ni kan se matchen på Staylive.

GUIDE: Det här gäller i vår i alla serier.

Köping HC-Surahammars IF 0-3 (0-0, 0-3, 0-0)

Penalty 31:07 KÖP 2 min. 19 JUHLIN, Eric Slashing
Goal 32:30 SUR 0 – 1 PP1 13 ASTLEY RYDBERG, André 9 LUSCOMBE, Blake 98 CARDWELL, Ethan
Participation (On ice) SUR: 7 9 13 16 81 98 KÖP: 10 27 31 34 77
Penalty 36:03 KÖP 2 min. 10 NORSTEDT, Emil Slashing
Goal 36:17 SUR 0 – 2 PP1 16 WAHLGREN, Marcus 13 ASTLEY RYDBERG, André 9 LUSCOMBE, Blake
Participation (On ice) SUR: 7 9 13 16 81 98 KÖP: 31 34 65 70 77
Goal 37:06 SUR 0 – 3 EQ 13 ASTLEY RYDBERG, André 22 PETTERSSON, Hampus 9 LUSCOMBE, Blake Participation (On ice) SUR: 7 9 13 22 33 81 KÖP: 7 11 20 25 31 70
Penalty 37:57 SUR 2 min. 88 MURRAY, Blake Charging