Lihagen vinner en tekning för Köping, men nu är det slutspelat för veteranen.

Tungt besked för Köping – veteranförvärvet opererad efter bisarr skada: ”En jäkla otur”

Comebacken blev kort.

I dag opererades Köpings blixtförvärv Niklas Lihagen, 37.

– En jäkla otur, han hade varit bra att ha med sista matcherna, säger Köpings sportchef Patrik Risberg.

TV: 19.00 KÖPING-SURAHAMMAR – se matchen här. 

Niklas Lihagen, rutinerade centern som gjort över 400 matcher i Hockeyallsvenskan och ruggiga 204 poäng på 137 matcher i Hockeyettan, dök oväntat upp i Köpings dress för några veckor sedan.

Men det blev bara två matcher för Köping i ligan (10 och 14 februari). Veteranen råkade ut för en olycklig skada i handen, som han ådrog sig när han skulle hjälpa sin sambo att lasta på en häst i en transport.

– Jag var längst in i transporten och sеn var det en häst som var lite rädd. Den ryckte till och jag höll emot i kedjan, istället för att släppa efter när jag hade mer rep i handen. Det var ett rookiemisstag. Jag kan inte greppa klubban som det är nu. Det kanske blir sе att jag blir tvungen att kolla upp det om det inte ger med sig, sa han till NA dagen efter skadan.

Och så blev det, alltså – och läkarna har i dag opererat Lihagen och säsongen är såklart över.

– Tungt för oss, han är ju grym på tekningar och hade varit bra att ha med sista matcherna, säger Köpings sportchef Patrik Risberg.

Köping tvingas också släppa tillbaka lånet forwardslånet Sebastian Falk, 19, till AIK.

– De har fått en del skador och kallat tillbaka honom, vi får se om han kommer tillbaka hit senare under säsongen, det vet vi inte ännu, säger Risberg.

I kväll möter Köping (trea i den rekordjämn tabellen på 24 poäng) serieettan Surahammar (28) i ett hett länsderby.

– Jag törs knappt titta i tabellen, säger Risberg och skrattar.

– Nej, men det är ju otroligt jämnt, det är väl bara Malung som hamnat lite efter. Annars är ju alla sex lagen iblandade i de olika streckstriderna. Vi spelar för att undvika negativt kval, helt klart.

Ettan går till play in, tvåan och trean är klart för Hockeyettan 21-22 och lag fyra-sju spelar negativt kval om två platser i Hockeyettan i höst.

Följ Hockeyettan på sociala medier:

Instagram – här!

Twitter – här!