Bekymmersamt läge efter ny ESK-förlust

Slutspelsjagande Enköpings SK åkte på en ny förlust i ATG Allettan Norra i bortamötet mot Forshaga. Ex-ESK:aren André Fredriksson satte spiken i kistan med 5-3-målet i tom kasse med 58 sekunder kvar.

Med sex förluster på de sju senaste matcherna börjar tabelläget nu se bekymmersamt ut sett till slutspelschanserna.

ESK började den tempofyllda matchen bäst och kunde gå till första periodvilan med en fullt rättvist 1-0 ledning efter mål av Johan Eek.

I andra periodens öppning är det dock Forshaga som kommer ut starkast och kvitterar via William Johannesson. Omgående tar ESK dock åter ledningen sedan födelsedagsfirande Oliver Horrsell lagt matchens snyggaste målgivande passning till en helt friställd Jesper Cederberg, som förvaltar läget på bästa sätt med ett resolut avslutsskott.

Två snabba spelvändningar avgör matchen

Dryga fyra minuter före andra pausvilan kvitterar dock Forshaga genom Joel Källström-Englund, som precis suttit utvisad.

I den tredje perioden tar Forshaga över matchen och både ledningsmålet till 3-2 och och följande 4-2 var mål som liknade varandra. Forshaga tar tillvara på en snabb spelvändning och överspelar både back och målvakt med några snabba sidledspass.

ESK-bekanting sätter spiken i kistan

En strimma hopp tänds återigen hos ESK när Tobias Smids sätter en handledare mycket snyggt fram till 4-3. Därefter försöker ESK att ta ut målvakten men det resulterar istället till att André Fredriksson sätter spiken i kistan med 5-3 i öppen målbur.

Samma André som förövrigt spelade i ESK ifjol och som blev den stora hjälten med sista och avgörande målet i den minnesvärda bragdmatchen mot Hammarby.

Fyra raka förluster

– Det är två snabba spelvändningar och vi blir hårt straffade där. Nu har vi fyra raka förluster och det har vi inte haft på hela säsongen, säger ESK-tränaren Patrik Fagerlund till Enköpings-Posten efter matchen.

Efter omgången igår står ESK nu som nästjumbo på nionde plats och därmed även under strecket som ger en plats i ”play-in”. De sex främsta går direkt till slutspelet medan sjuan och åttan får spela en play-in-omgång mot någon av seriesegrarna i fortsättningsserien för att gå till slutspelet.

Mer från matchen:

TV: Se matchens höjdpunkter >>

Matchreferat Lokalsport.nu >>

Matchreferat Enköpings-Posten >>

Forshaga IF – ESK Hockey 5-3 (0-1, 2-1, 3-1)
Skott: 35-27 (7-9,15-11,13-7)

Period 1: 0-1 (06:43) Johan Eek.
Period 2: 1-1 (22:57) William Johannesson, 1-2 (26:29) Jesper Cederberg, 2-2 (36:12) Joel Källström Englund.
Period 3: 3-2 (47:07) Viktor Lennartsson, 4-2 (48:32) Henrik Olsén, 4-3 (50:18) Tobias Smids, 5-3 (59:02) André Fredriksson.

PIM: 8 (2:2:4) – 6 (4:2:0)