Förlust i Värmland för BHF

Borlänge Hockey åkte under lördagen till Värmland för att försöka ta sin andra raka seger när man skulle ställas mot Forshaga. Då båda lagen tampas om att nå topp 6 så var det viktiga poäng som stod på spel i Ängevi ishall.

BHF öppnade matchen starkt och såg pigga ut. Man fick se ett hemmalag som inte hängde med och man drog på sig 2 utvisningar inom loppet av en minut. BHF tröck på i powerplay för att försöka ta ledningen men det blev lite väl plottrigt. Istället så slarvade man och gav hemmalagets Joel Källström Englund ett friläge. Dock blev förre BHF spelaren upphakad och fick med sig ett straffslag. Som han förvaltade på bästa sätt när han hittade luckan mellan benen på Alexander Johansson.

BHF fortsatte att vara spelförande men det var hemmalaget som ökade på ledningen efter dryga 13 minuter.

I början av mittakten fick BHF återigen chansen att spela 5 mot 3, denna gång i 1.22. Men inte heller denna gång kunde man hitta nätmaskorna bakom Forshagas målvakt Eric Forsberg.

Minuten efter att Forshaga blivit fulltaligt ökade man istället på till 3-0.

Halvvägs in i perioden utbröt tumult med ett par utvisningar som påföljd.

Knappt 14 minuter in i mittakten fick så äntligen BHF hål på Forsberg när Mikael Hansson gjorde 3-1.

Dock fick hemmalaget också in 4-1 innan perioden var över.

BHF såg ut som ett slaget lag men gjorde ett rejält lyft och försökte komma ikapp i den tredje perioden.

Jacob Thor reducerade till 4-2, visserligen gjorde också Forshaga 5-2 men efter dubbla mål av Robin Höglund så hade BHF häng.

I slutskedet plockade BHF ut nyinsatte Victor Eriksson som hoppade in efter 5-2 målet och chansade med 6 utespelare. Men då kunde hemmalaget fastställa slutresultatet till 6-4 och tog en viktig seger.

skott totalt 31-43 (11-18, 11-11, 10-14)

utvisningar Forshaga 12×2 BHF 5×2

domare Filip Granlund

FOR – BOR  (6-4) (swehockey.se)

Efter segern senast mot Hanviken hoppades man att BHF skulle ta en ny seger och närma sig topp 6. Men trots många chansen i powerplay som man inte kunde utnyttja samt mycket eget slarv så gav man nästan bort segern mot Forshaga som därmed besegrade BHF i båda mötena under AllEttan Norra.

Nu har BHF 4 matcher kvar att spela varav 3 är på hemmaplan. Nästa match för BHF är på bortaplan igen då man möter Östersund på tisdag.