Inför Strömsbro IF – NSK

Tyvärr lyckades inte Nyköping att bryta den dystra trenden mot Hammarby där Stockholmarna nu har vunnit dom fyra senaste mötena. Under söndagen och februaris sista dag jagar NSK nu ett matematiskt nytt kontrakt och återkopplad toppkänning. Man gör det på bortais där trean Strömsbro väntar.

Ja för läget inför dagens matcher är som följer: Om Nyköping tar samtliga tre poäng idag samtidigt som Hammarby besegrar Wings har NSK säkrat spel i ATG Hockeyettan även för nästa säsong. Tre poäng mot topplaget Strömsbro gör också att Nyköping etablerar sig framför SIF i tabellens topp. Vid förlust är chanserna små att nå ett play off-spel efter vårserien så det är viktiga poäng som står på spel under eftermiddagen.

För att se matchen följer ni länken här, där matchen sänds live med start 15.50.

Idag kommer Nyköping till spel utan Viktor Johansson, Oliwer Stensson och Tim Thorsén.

Profilbygget Strömsbro har agerat mycket under årets säsong. Tränaren Mikael Lindholm har fått lämna sitt uppdrag och in har Christofer Eriksson kommit från Brynäs juniororganisation. Eriksson har sedan tidigare en lång spelarkarriär i SIF och har även assisterat Thomas Engman under hans tid som Huvudtränare.

 

Johan Eriksson som har meriter från SHL och Hockeyallsvenskan gjorde mäktiga 52 poäng (21+31) på dom 31 matcher som han spelade under säsongen. För direkt efter senaste mötet med NSK gick trunken söderut till Almtuna i Hockeyallsvenskan där succén fortsatte. Trots det tunga tappet finns kvalitet i truppen där vi framförallt känner igen Joakim Axman som återvände under säsongen från Hockeyallsvenskans nykomling Väsby. Trots att han bara spelat 20 matcher i SIF har Axman svarat för 32 poäng varav 23 har varit mål. Fem poäng framför sig finns den nuvarande interna poängligaledaren Viktor Ehn på sina 37 gjorda poäng (16+21).

 

Förutom den poängstarka duon kan vi lägga märke till dels Marcus Lindblom som spenderade 2 år på Rosvalla och som i år har gjort 15 poäng (1+14) på 30 matcher

och så har vi backen Lucas Gustavsson som tillhörde NSK under fjolårssäsongen. Lucas har producerat 10 poäng (1+9) på 21 matcher som han spelat.

 

SIF har faktiskt haft hela fem målvakter i spel med bland annat ett kort gästspel av Södertäljes målvakt Alexander Sahlin. I januari lånade man in Adam Matsson från Brynäs J20-lag och han har tillsammans med John Morelius. John är den som har flest matcher spelade och bäst räddningsprocent internt (91,6% och 2.75 insläppta mål/match).