BHF straffade Östersund

Under tisdagskvällen så var det dags för Borlänge Hockeys sista bortamatch under AllEttan Norra när man åkte norröver för att möte seriefyran Östersund på bortais. Hemmamötet i inledningen av AllEttan vann BHF med 2-1 och var i stort behov av nya poäng för att nå play-off.

Men det var hemmalaget Östersund som inledningsvis såg piggast ut. Man kontrollerade matchbilden och var mestadels i den offensiva zonen för att försöka spräcka nollan bakom Victor Eriksson i BHF kassen.

Den gamle räven Elias Bjuhr var den spelare som öppnade målskyttet denna afton när han gjorde 1-0 direkt efter att BHF klarat av ett numerärt underläge.

BHF hängde inte riktigt med i den första perioden men man hade ändå ett friläge som man dock inte kunde förvalta. Hemmalaget var nära att dubbla sin ledning med Eriksson i målet var stabil.

I den andra perioden blev det betydligt bättre spel från BHF som vågade höja upp spelet och spela med mer fart och bättre passningsspel. Redan efter 4.20 så kunde Emil Lind kvittera till 1-1 när han fick en fin passning av Patrick Elfsberg och enkelt lade in pucken efter att ha lurat ner Carl Hjälm i hemmamålet.

Minuten senare fick BHF chansen i powerplay och den tog man. Efter ett fint samspel i hela den offensiva zonen satte Patrick Elfsberg sitt 5e mål under AllEttan och BHF var helt plötsligt i förarsätet.

Drygt halvvägs in i perioden fick hemmalaget spela 5 mot 4 och då klev Felix Lidgren fram och även han satte sitt 5e mål under AllEttan när han kvitterade tillställningen.

Det skulle visa sig vara en svängig tillställning och knappt 9 minuter in i slutperioden hade Östersund vänt tillbaka på matchen när finländaren Kasper Elo styrt in 3-2 bakom en chanslös Eriksson.

BHF skulle då försöka jaga en kvittering men drog istället på sig en utvisning som gjorde att hemmalaget fick chansen att kanske avgöra matchen. BHF klarade av detta numerära underläge och 2 minuter senare så skickade Oliver Erixon in en chanspuck från blålinjen. Med mycket trafik framför mål letade sig pucken in bakom Hjälm och BHF hade kvitterat.

Matchen gick till förlängning där hemmalaget försökte avgöra tillställningen men inget lag lyckades avgöra i 3 mot 3 spelet och det hela gick till straffar.

Där kunde BHFs Mikael Hansson avgöra efter 3 mållösa straffomgångar och 2 viktiga poäng för BHF som därmed tog chansen att fortfarande ta sig upp till play-off plats då 3 hemmamatcher avslutar AllEttan.

skott totalt 44-23 (14-5, 16-8, 9-9, 5-0, 0-1)

utvisningar ÖIK 4×2 BHF 6×2

domare Thomas Öberg

En tung seger för BHF som därmed har 2 poäng tillgodo på Enköping för att undvika de 2 sista platserna och chansen att fortsätta spela play-off då 3 omgångar återstår. 3 raka hemmamatcher har BHF dessutom att tillgå. Det finns även en chans att nå en direktplats till play-off då man har 5 poäng upp till topp 6.

Nu väntar först dubbla helgmatcher då Piteå och Teg kommer på besök till Borlänge ishall under lördag och söndag innan man nästa lördag avslutar AllEttan Norra mot just Enköping som är laget man framförallt tampas emot nu i slutskedet av serien.