Morelius nollade Wings

En trögstartad match som Strömsbro, med stor hjälp av John Morelius, till slut vann med 0-3 efter två mål i tom kasse. Gabriel Deutsch gjorde mål för tredje matchen i rad när han inledde kvällens målskytte.

Trots fyra lägen i spelformen fem mot fyra hade Strömsbro problem med att få in pucken. Det blev aldrig riktigt farligt och Isak Johansson i Wingskassen kunde rädda de puckar som kom på mål. Wings fick också chansen i numerärt överläge mot slutet av perioden men det var fortsatt 0-0 i paus.

I den andra perioden tog hemmalaget över spelet under stora delar. Man fick även här chansen i numerärt överläge men John Morelius stod pall i Strömsbromålet och fick till ett par riktigt svettiga räddningar med plockhandsken. Trots Wings forcering för ett ledningsmål var det Gabriel Deutsch som snappade upp pucken i offensiv zon och avslutet satt bakom Isak Johansson och vi gick till paus med 0-1 på tavlan.

Wings kämpade på för en kvittering även i den tredje perioden. Man hade mycket av spelet och man tog en timeout och plockade målvakten med två minuter kvar. Då tog Martin Naenfeldt och Max Pålholm ut pucken ur defensiv zon medan Adam Deutsch följde med i uppspelet och kunde sätta en enkel puck i tom kasse till 0-2. Men Strömsbro var inte klara där. När Aaron Ryback skulle rensa bort pucken från egen zon lyckades han så bra att även han prickade den tomma målburen och gjorde 0-3 till bortalaget. Det var också det som blev slutresultatet den här kvällen vilket betyder att tre oerhört viktiga poäng följer med hem till Gävle ikväll.

Wings HC Arlanda – Strömsbro IF 0-3 (0-0, 0-1, 0-2)
Skott: 33-22 (9-8, 16-5, 8-9)
Utv: 22-10 (18-4, 0-6, 4-0)

0-1 (37:00) Gabriel Deutsch (Viktor Ehn, Erik Broman)
0-2 (58:28) Adam Deutsch (Max Pålholm, Martin Naenfeldt) ENG
0-3 (59:25) Aaron Ryback ENG