Stark laginsats gav HC Dalen segern

Dalen lyckades vinna även den andra matchen i back-to-back mötet mot Mariestad BoIS HC under onsdagskvällen. Foto: Marcus Vilson

Det vankades returmöte mot Mariestad BoIS för HC Dalen under onsdagskvällen. Ett Mariestad som jagade revansch efter förlusten i Norrahammar under söndagen. Dalen genom Martin Thörnberg tog ledningen i matchen efter fyra minuter spelat. En ledning som skulle stå sig i dryga tio minuter då hemmalaget i powerplay kvitterade genom en styrning framför Oscar Malm. Strax därefter återtog Dalen ledningen genom Karl Smedberg genom ett rappt skott som letade sig in i det högra krysset.

I den andra perioden så hade tempot gått ner ganska rejält för båda lagen som slog en hel del icing och gjorde det mest svårt för varandra. Efter halva perioden spelad så fick Dalen ett längre anfall och där svängde det över till gästande Dalen som skapade en del chanser genom f

arliga och luriga instick framför mål. Dalen fick i slutet av perioden chans i powerplay men en bra spelande Tobias Sandberg höll hemmalaget kvar i matchen och perioden slutade mållös.

HC Dalen fick bästa möjliga start i den tredje perioden då Anton Johansson ökade på ledningen till 1-3 assisterad av Oscar Josefsson och Christoffer Persson som gjorde en solid insats i dalens försvarsspel. Dalen som gör mål i vart tredje powerplay fortsatte att leverera i spelformen och Martin Thörnberg gjorde sitt andra mål för matchen. Mariestad gjorde några försök att ta sig tillbaka in i matchen och reducerade även till 2-4 då Christoffer Persson dragit på sig en tvåa för interference. Närmre än så kom man inte utan ett stabilt HC Dalen och en helgjuten laginsats gjorde att Dalen vann även den andra matchen i back-to-back mötet mot Mariestad BoIS HC.

Mariestad BoIS 2-4 HC Dalen (1–2, 0–0, 1–2)