Vikings straffade Troja

Nybro Vikings vinner onsdagskvällens bortamatch mot Troja/Ljungby med 3-4 efter straffläggning.

Rasmus Johansson, Oliver Nilsson och Eero Savilahti är kvällens målskyttar under ordinarie tid, den sistnämnde är också den som sätter den avgörande straffen.

TV: MARIESTAD-NYBRO 3-4 – se målen och höjdpunkterna här

I den första perioden är det ett relativt högt tempo från lagen men samtidigt två lag som har stor respekt för varandra och sätter defensiven först. Bortalaget har lite problem med puckkontrollen vid vissa tillfällen och det hoppar och far en del i passningsspelet. Det är hemmalaget som tidigt in i perioden tar ledningen till 1-0 efter ett skott från blålinjen som täcks men sedan studsar ut till en fristående Trojaspelare som sätter pucken bakom Robin Johansson i Nybrokassen. Nybro drar sedan på sig en utvisning i backchecken men reder ut boxplayspelet. I en spelvändning kan sedan Sebastian Borg föra pucken från egen zon in i anfallszon och läckert hitta Rasmus Johansson med en snygg passning, Rasmus tar et

t par skär in i zonen och sprätter snyggt upp kvitteringspucken till 1-1. Resten av perioden är fortsatt jämn om än med något litet spelövertag för hemmalaget.

I mellanakten höjer sig bortalaget några snäpp i inledningen och får fast pucken i offensiv zon vid ett par tillfällen. Men det är vid en spelvändning som Nybro tar ledningen till 1-2 när Erik Lindström för pucken in i offensiv zon, han hittar till Kalle Hult som i sin tur snyggt hittar Oliver Nilsson som rundar Trojamålvakten och lägger in ledningsmålet. Några minuter senare kvitterar Troja när de får tryck i Nybrozonen och lite turligt styrs pucken in till 2-2 via Robin Johansson i kassen. Hemmalaget stressar Vikings högt upp i banan och får på så sätt fast pucken i offensiv zon och kan skapa en del lägen. Det är dock en slumppuck från dålig vinkel som letar sig in för hemmalagets del och Troja är åter i förarsätet med en 3-2 ledning.

I den tredje perioden blir det ställningskrig och tempot dras ned något. Bortalaget kvitterar relativt tidigt in i perioden till 3-3 när Janne Väyrynen snyggt hittar Eero Savilahti som i ett friläge stänker upp kvitteringspucken. Resten av perioden har lagen bra koll på varandra och matchen går till förlängning där det skapas lägen åt båda håll. Hemmalaget får även chansen i powerplay i slutet men Nybro lyckas hålla undan till straffläggning. Robin Johansson kliver fram och räddar två Trojastraffar samtidigt som både Eero Savilahti och Adam Persson sätter sina straffar vilket gör att Vikings vinner och tar med sig två poäng.

Nybro Vikings spelar återigen på fredag den 5 mars. Då är det HC Dalen som kommer på besök till Liljas Arena, nedsläpp kl. 19.00.

Matchfakta

IF Troja/Ljungby – Nybro Vikings 3-4 efter straffar (1–1, 2–1, 0–1, 0-0, 0-1)

Målen: 1-0 (02.30) Emil Eriksson (Tobias Törnkvist, Daniel Karlsson Thörnros), 1-1 (06.51) Rasmus Johansson (Sebastian Borg), 1-2 (24.07) Oliver Nilsson (Kalle Hult, Erik Lindström), 2-2 (28.49) Tobias Törnkvist (Simon Wester), 3-2 (32.37) Emil Eriksson (Simon Wester, Kevin Karlsson), 3-3 (44.00) Eero Savilahti (Janne Väyrynen, Anton Schagerberg), 3-4 GWS Eero Savilahti

Domare: Oscar Niklasson.

Skott: 32–21 (10–7, 13–8, 5-4, 4-1, 0-1).