Vikings starkast i seriefinalen

Nybro Vikings besegrar Dalen med 1-0 i fredagskvällens seriefinal i Liljas Arena.

Det är Janne Väyrynen som gör matchens enda mål och Robin Johansson håller tätt bakåt.

I den första perioden får vi se ett högt tempo från båda lagen och en bra hockeyperiod helt enkelt. Det enda som saknas är målen men det skapas chanser åt båda håll. Hemmalaget har bland annat två lägen i powerplay och bortalaget har också ett i slutet av perioden.

I mellanakten fortsätter matchen i samma anda. Det är hög kvalitet på spelet och lägen skapas åt båda håll. Det är dock fortsatt mållöst efter två perioder och båda lagen visar upp en stark defensiv och bra målvaktsspel. Bästa läget i den andra perioden har Janne Väyrynen som får chansen när Nybro tilldöms straffslag, dock får han inte till avslutet efter dragningen.

I den tredje perioden fortsätter matchen som tidigare och det är två lag som vill vinna men har också väldigt starka försvar. I mitten av perioden snor Janne Väyrynen åt sig pucken och fri med målvakten sätter han den snyggt till 1-0. Bortalaget försöker att kvittera och skapar tryck ett par gånger men Nybro vägrar att släppa in mål denna kväll. I slutet av matchen tar också bortalaget ut målvakten men Vikings står emot väldigt bra och håller undan. Tre nya poäng till Nybro Vikings!

Nybro Vikings spelar sin nästa match på söndag den 7 mars när Mörrums GoIS kommer på besök i Liljas Arena. Nedsläpp kl. 16.00.

Nybro Vikings – HC Dalen 1-0 (0–0, 0–0, 1–0)

Målen: 1-0 (49.27) Janne Väyrynen

Domare: Rikard Ferngren.

Skott: 32–30 (12–7, 15–12, 5-11).