Jakob Forslund förlänger med Surahammars IF

Knappt hade glädjen över säkrat kontrakt lagt sig förrän nästa glädjebesked nådde webredaktionen. Jakob Forslund meddelade på lördagen att han förlänger sitt kontrakt med klubben och stannar även över säsongen 2021/22.

Den 24-årige centern Jakob Forslund kom till föreningen första gången redan som lån redan säsongen 2014/15 och förutom en kort utflykt till Västerås IK och en säsong i Kristianstad och Kallinge/Ronneby 2016/17 så har han varit Surahammar trogen under sin seniorkarriär.

Jakob har trots sin unga ålder varit något av en ledargestalt genom åren i Surahammar och har också innehaft kaptensbindeln under flera säsonger. Under årets säsong så har Jakob mognat ytterligare i sitt spel och återkommande visat att han med sin attityd och sitt vägvinnande och uppoffrande spel har stor inverkan på lagets framgångar. Nu står det alltså klart att Jakob redan idag valt att förlänga med föreningen. Ett viktigt och välkommet besked nu när lagbygget ska ta fart på allvar.

Vi fick ett kort snack med Jakob under lördagsförmiddag

en.

Först och främst grattis till nya Hockeyettankontraktet. Ni fick fin hjälp av både Lindlöven och Malung. Hur du kände när kontraktet blev klart igår kväll?

-Det var en otroligt skön känsla att nu veta att vi inte behöver kvala! Det känns så jäkla skönt att bryta den negativa kvaltrenden, och nu känns allt bara bra och nu laddar vi om utan press och siktar bara på första platsen under de två matcher som återstår (Linden, hemma 12/3, Lindlöven borta 14/3)

Även om det som sagt återstår två matcher. Hur ser du på säsongen som varit?

-Det började ju minst sagt sådär, men vi har sakta rest oss och nu blivit ett vinnande lag. Vilket man också ser i de matcher när vi vinner fast vi kanske inte spelar så bra.

Den kanske mest intressanta frågan. Vad var det som fick dig att förlänga kontraktet med klubben och stanna en säsong till?

-Helt enkelt för att jag trivs så otroligt bra i föreningen. Hela föreningen har tagit stora kliv den här säsongen och det är tydligt att vi är på väg åt rätt håll. Nu när det känns så bra så vill jag helt enkelt vara kvar och bidra och jag ser verkligen fram emot nästa år!

Klubben har ju haft en lång period av motgångar med sex raka kvalspel för att behålla sin plats i ettan. Vad tror du det kan betyda för klubben nu när vi äntligen slipper kvala oss kvar?

-Jag tror det betyder massor. Det känns som att det äntligen har vänt och jag tror att klubben kommer växa rejält i och med den här framgången. Nu börjar en ny resa för Surahammars IF där jag är övertygad om att vi kommer kunna ta nästa steg och klättra mot högre höjder i tabellen i framtiden.

Vi önskar Jakob och laget stort lycka til li de avslutande matcherna och hälsar Jakob hjärtligt välkommen tillbaka igen i höst när vi vevar igång nästa säsong nere i Surahallen. Nu hoppas vi att fler tongivande spelare väljer att skriva på för föreningen så vi kan fortsätta på den här positiva känslan och komma till spel med ett starkt lag säsongen 2021/22.< Text: Mattias Forsberg
Foto: Oliver Szab0