Denna helg var det tänkt att BHF skulle spela hemmamatch mot både Piteå och Teg. Dock blev lördagens match mot Piteå förflyttad till nästa helg och då blev det bara söndagens möte mot Teg som stod på schemat för BHF.

En viktig match på förhand då BHF var i stora behov av poäng för att ta sig upp topp 6 eller hålla sig kvar topp 8 för att få spela play-in.

Dock var det Umeålaget som omgående satte tonen genom att pressa ner BHF i den egna zonen och Victor Eriksson fick tidigt bekänna färg.

BHF tog sig ur stormen och spelade upp sig betydligt efter ett par minuter.

Man fick 7 minuter in i perioden chansen i powerplay men hade svårt att hålla uppe pucktempot och skapa oreda framför förre BHF målvakten Henrik Edström.

BHF såg ut att ha bra fart på grejerna men kändes lite ängsliga i den egna zonen. Kanske borde BHF ha haft ledningen sett till antalet målchanser men första perioden slutade mållös.

Även den andra perioden öppnade gästerna bäst. 3.17 in i perioden skulle man också ta ledningen. Gustav Grundström skickade iväg en puck som smet in vid bortre stolpen bakom Eriksson.

Sedan fick Teg spela 5 mot 3 när först Mikael Hansson och därefter Patrick Elfsberg drog på sig en varsin utvisning. Precis när Mikael Hansson kom in på isen satte Elias Edström 0-2 bakom en chanslös Eriksson.

Teg var det tyngre laget och vann skotten med hela 14-21 men ledde med 0-2 inför slutakten.

Väl där försökte BHF trycka på för att få in en reducering men hade svårt att få in folk framför kassen och när man väl stod parkerad kom skotten inte igenom. De skott som BHF fick iväg hade Henrik Edström stenkoll på.

14 minuter in satte Isak Stenlund-Ädelgran spiken i kistan efter ett BHF misstag då han gjorde 0-3.

Sedan föll en liten målexplosion. Emil Lind kunde till slut få hål på Edström när han reducerade till 1-3 med 1.11 kvar att spela. Teg satte sedan 1-4 i öppen kasse innan BHF hann tröstmåla ännu en gång genom Alexander Pettersson.

skott totalt 43-39 (12-8, 14-21, 17-10)

utvisningar BHF 4×2 Teg 4×2

domare Ludwig Gran

BHF fortsätter att ha problem med att göra mål. Ikväll skapar man en hel del chanser men har svårt att få till de heta chanserna och de lite turliga målen som ibland behövs för att få upp ett självförtroende. Samtidigt är man oroliga i egna zonen och Teg som är ett skickligt lag tar vara på dessa lägen.

Framförallt så har BHF stora problem i powerplay där spelet går i stå.

Samtidigt så besegrade Enköping Östersund på hemmaplan ikväll och går därmed förbi BHF i tabellen med endast 2 matcher kvar att spela. Nu återstår 2 hemmamatcher innan AllEttan är över. Först Piteå nästa söndag och därefter en eventuellt helt avgörande match mot Enköping om att ta den sista platsen för att nå play-in för att säsongen inte ska vara över när den 18e omgången spelats. ’