BHF tog viktig seger, nu avgörs allt på lördag

Senast Borlänge Hockey mötte Piteå var på bortaplan och tappade då en 0-3 ledning till 7-3 förlust. Igår kväll hade man chans till revansch när den näst sista matchen i AllEttan Norra skulle spelas. Viktiga poäng stod på spel då båda lagen tampas om play-off och play-in platser.

Det var dock gästerna från norr som inledde matchen piggast. De första minuterna handlade det mesta om Piteå i anfallszonen. Victor Eriksson i BHF målet fick en bra start med att känna på pucken.

BHF började sakteligen ta sig in i matchen och man fick också med sig ledningsmålet. Marcus Karlberg fick pucken serverad i slottet, snurrade runt och skickade iväg ett backhandavslut som letade sig in bakom John Westermark i gästernas mål.

Matchen visade prov på känslor då det flera gånger blev lite gruff och gurgel. Viktiga poäng på spel visade det sig matchen igenom.

I mittakten så var det hemmalaget som var det mer spelförande laget. Men det var också 2 lag som var noggranna i sina värderingar och stängde till i mitten.

BHF fick knappt halvvägs in i perioden chansen i powerplay. Och då fick man märkligt nog en spelvändning då Oliver Erixon fick pucken serverad. Denna levererade sedan en passning till Robin Höglund som kom farandes på bortre och kunde raka in 2-0 i öppen kasse. Fint mål!

Båda lagen skapade ett par halvchanser resten av perioden men 2-o stod sig.

Inledningen av den tredje perioden blev intensiv. Först fick gästerna en drömöppning när Joakim Högberg ur dålig vinkel hittade närmsta krysset, redan efter 23 sekunder.

Därefter hittade Robin Höglund som var i fokus matchen igenom med både poäng och fysiskt spel fram till en framfarande Andre Dahlqvist från backposition. Dahlqvist fick med sig pucken, avancerade och tröck dit 3-1 bara dryga minuten efter Piteås reduceringsmål.

Spelet fortsatte med heta känslor, fina tacklingar och gruff framför de båda målen.

Gästerna fick 6 minuter in i perioden spela 5 mot 4. Då kom ytterligare en reducering då Victor Edström lämnades fri framför målet och tog gästerna närmare in i matchen.

Med drygt 2 minuter kvar plockade Piteå ut målvakten för att försöka få till en kvittering. Men då gjorde först Dennis Finn Olsson 4-2 och sedan Marcus Karlberg 5-2 i det öppna målet och BHF tog en fin revansch på Piteå.

skott totalt 31-24 (7-8, 9-5, 15-11)

utvisningar BHF 4×2 Piteå 6×2

domare Thomas Mccarthy

BOR – PIT  (5-2) (swehockey.se)

BHFs seger innebär att det är 4 lag inblandade i streckstriden. 3 lag har chansen att nå direktplats till play-off och 3 lag har chans att missa play-in. En riktig holmgång väntar alltså i den sista omgången som spelas på lördag. Då tar Piteå emot Östersund på hemmais, Kalix möter Boden borta och den viktigaste matchen av alla Borlänge Hockey – Enköping. En match som helt kommer att avgöra vilket lag som har spelat klart för säsongen och vilket lag som antingen spelar play-in eller play-off.

Matchen startar 16:00 i Borlänge ishall på lördagseftermiddagen.