Tung förlust i Mariestad

Förlust med 3-2 i den första åttondelsfinalen mot Mariestad BoIS under tisdagskvällen. Foto: Marcus Vilson

Mariestad BoIS mot HC Dalen i den första matchen av åttondelsfinalen ägde under tisdagskvällen rum i Mariehus Arena. Dalen som inte spelat match på ett bra tag fick ganska snabbt in i matchen spela boxplay då Jakob Stridsberg visats ut. Dalen med en erkänt bra defensiv spelade enkelt av det numerära underläget och Dalen var inne i matchtempo igen. HC Dalen fick chansen i powerplay en spelform dom är erkänt livsfarliga i och Karl Smedberg gav gästerna ledning 14 sekunder in i powerplay. En målvaktstabbe där Oscar Malm tappade klubban och åkte iväg för att hämta den gjorde att hemmalaget från mittzon kvitterade till 1-1 i öppen kasse.

Efter fyra minuter in i den andra perioden tog hemmalaget ledningen med 2-1 efter en spelvändning där Joonas Alanne pricksköt in ledningspucken. Minuten senare tacklades Oscar Josefsson ordentligt fult med en armbåge upp i ansiktet, som borde genererat ett matchstraff, men istället visades Gustav Särenborg och Jesper Lindén ut två minuter vardera för roughing ett något märkligt domslut sett till händelsen. En tuff och ganska grinig period som slutade 1-0 till hemmalaget.

HC Dalen fick i inledningen av den tredje perioden chansen i powerplay men hemmalaget försvarade sig bra. Och det var också Mariestad genom Jesper Lindén som utökade ledningen till 3-1 fyra minuter in i perioden. Dalens fina spel i powerplay gjorde att Jacob Grönhagen reducerade till 3-2 med dryga sex minuter kvar av matchen. I jakt på kvittering plockade HC Dalen ut målvakten och man var ytterst nära en kvittering men Mariestad höll ifrån och tog en tung seger i den första åttondelsfinalen lagen emellan.

Mariestad BoIS 3-2 HC Dalen (1–1, 1–0, 1–1)