BHFs drömstart förvandlades till förlust i första mötet med Nybro

Under tisdagskvällen drog play-off spelet mot Hockeyallsvenskan igång med 8 heta matcher. De 4 vårserievinnarna hade fått se sig besegrade av AllEttanlag så kvar var topp 8 lagen från de båda AllEttorna att ställas mot varandra i play-off möten i bäst av 3.

Borlänge blev valda av AllEttan Södras serievinnare Nybro Vikings och BHF inledde på hemmaplan under tisdagskvällen.

Ett stort favoritskap på gästerna samtidigt som BHFs säsong inte alls blivit som den tänkt sig. Det skulle väl bli en enkel match för smålänningarna.

Men BHF fick en drömstart. Redan efter 1.41 bombade backen Jim Jakobs in ledningsmålet när det fanns trafik framför Nybromålet.

Exakt 2 minuter senare så vann BHF en tekning i offensiv zon, pucken hamnade sen hos Robin Höglund som vände sig om och sköt in 2-0 mellan benen på Robin Johansson. Ett Nybro som såg tagna ut inledningsvis.

Mikael Hansson skaffade sig någon minut senare ett friläge. Men Hansson kunde inte få pucken på mål utan missade. Hade det blivit 3-0 där vet man inte vad som kunde ha hänt. Detta blev istället startskottet på Nybros vändning.

Man hade inte skapat något avsevärt mot Victor Eriksson i BHFs kasse men med 10.17 spelat kunde Kalle Hult sätta dit 2-1 målet sedan han rundat Eriksson.

2 minuter senare var gästerna ikapp när Markus Palmberg fixade dit kvitteringen.

Innan perioden var över skulle också Nybro fullborda sin vändning när Simon Hansson med knappt 2 minuter kvar gjorde 2-3.

Den andra perioden visade Nybro att när man lägger i en högre växel är ett bättre lag än BHF. Efter 5.35 in i mittakten så hade man ökad på sin ledning både med 2-4 och 2-5 vilket gjorde att BHF tog time-out och bytte målvakt. Man skapade ett par chanser också mot Alexander Johansson som dock fick komma in i matchen på ett bra sätt.

Inför slutakten fick också BHF en liten kontakt när Dennis Finn Olsson tråcklade sig fram och skickade dit 3-5.

BHF hade hoppats få lite energi av det senare målet och satte fart omgående i den tredje perioden. Men efter att Mikael Hansson åkt på en 2+2 utvisning kunde gästerna sätta 3-6 i powerplay och därmed var matchen avgjord. Robin Höglund fick in ett tröstmål med knappt 2 minuter kvar men Nybro vann match 1 i bäst av 3 och har nu 2 hemmamatcher på sig att ta sig vidare i play-off.

skott totalt 29-32 (8-10, 6-17, 15-5)

utvisningar BHF 5×2 Nybro 3×2

domare Alexander Jidemo

BOR – NYB  (4-6) (swehockey.se)

BHF fick en drömstart men kunde inte hålla den och därefter visade Nybro varför man vann den södra AllEttan på övertygande vis. Nu måste BHF vinna 2 raka bortamatcher mot Nybro (fredag och lördag) annars är säsongen 2020/2021 över för BHFs del. Vinnande laget går vidare till play-off 2.