Jansson tvåmålsskytt när VH tvingade fram en tredje och avgörande match

Vimmerby Hockey har kvitterat matchserien i kvartsfinalen mot Troja/Ljungby till 1-1 i matcher. Gustav Jansson avgjorde med 54 sekunder kvar och tvingade fram en tredje och avgörande match imorgon lördag.

Gustav Jansson stod för båda målen när Vimmerby Hockey besegrade Troja med 2-1 på fredagskvällen. Han inledde målskyttet i den första perioden, när han jobbade fram pucken längs sargen och istället för att passa i två-mot-en-läget ihop med Josh Brittain

sköt han pucken i mål.

I den första periodens sista minut kvitterade dock Troja till 1-1 vid spel i powerplay.

Mittperioden slutade mållös. Här fanns lägen åt båda håll, men också mycket ställningskrig på isen.

I den tredje perioden tog Vimmerby lite av taktpinnen igen, men skapade inga superheta målchanser. Troja hade två bra lägen i slutet matchen att göra 2-1, där Tomas Rydén i VH-kassen sattes på tuffa prov. Men istället var det hemmalaget som gjorde 2-1.

Återigen var det Gustav Jansson, som tog sig in i zonen och avlossade ett stenhårt handledsskott i nättaket och Vimmerby Hockey forcerade fram en tredje och avgörande match i kvartsfinalserien.

Den matchen spelas i Vimmerby Ishall 16.00 imorgon.

Segrande lag till kvalserien till Hockeyallsvenskan.

VH:s mål i matchen:
1-0 (11.56) Gustav Jansson (Oskar Lindgren, Pierre Gustavsson)
2-1 (59.06) Jansson (Jakob Karlsson, Johan Schreiber)