Daniel Karlsson Thörnros får spela redan i morgon. Foto: Marcus Vilson

Trojas sköna besked – lagkaptenen slipper avstängning efter matchstraffet

Här är ett glädjebesked för Troja/Ljungby. 

Lagkaptenen och backklippan Daniel Karlsson Thörnros, 34, slipper avstängning efter matchstraffet.

Avstängningen är nämligen hävd.

– Det känns oerhört skönt och befriande, säger han.

TV: VIMMERBY-TROJA 3-4 – se målen och höjdpunkterna här.

Daniel Karlsson Thörnros tilldelades ett match penalty i lördagens avgörande kvartsfinal mot Vimmerby (seger, 4-3) i en dramatisk och stökig sekvens vid Trojas spelarbås.

Domarna gav Troja-kaptenen matchstraff för att han slagit en linjedomare på benet med klubban, men det är på tv-bilderna oerhört svårt att se om det verkligen var så.

Se händelsen i klippet nedan.

 Träffade du domaren?

– Det vet jag faktiskt inte, och i i s

å fall var det i stridens hetta. Jag ville bara påkalla deras uppmärksamhet för vi hade en befarad skada på en spelare och slog då med klubben mot sargen ett par gånger och plötsligt stod bara domaren där. Det var absolut inte medvetet och jag skulle aldrig få för mig att ge mig på en domare, det vet alla som känner mig. 

Han blev hur som helst anmäld till disciplinnämnden syd och match penalty ska automatisk ge avstängning minst en match, men efter att Troja lämnat in sin version och visat upp tv-klipp på händelsen beslutade disciplinnämnden – under ett extra möte under söndagen – att häva avstängningen.

– Det känns såklart väldigt bra och skönt, det är ju nu man vill vara med och spela. Jag är glad och tacksam att de behandlade ärendet så snabbt, säger han.

Har du pratat med linjedomaren efteråt?

– Ja, vi hade ett snack direkt efter matchen, där jag berättade hur jag uppfattade situationen och hur han såg på det. Det var ett samtal i god ton.

Troja reste på måndagen norrut mot första matchen i kvalserien, det är match i Söderhamn – Glysishalllen i Hudiksvall är ju stängd för säsongen – redan på tisdagskvällen.

”Trucken” ser fram emot kvalrysaren.

– Nu är det sex matcher där allt ska avgöras. Det är klart att vi går för det, säger han.

INTERVJU: ”Trucken” tar ut sitt All Star-lag i Troja. 

Karlsson stor hjälte för Troja: ”Islossning för hela säsongen”