Surahammar överens med Samuel Lidström

Under måndagen kom beskedet från Surahammars sportchef Jörgen Mähler. Föreningen är överens med den 21-årige forwarden Samuel Lidström om ännu en säsong i Surahammars IF.

Samuel Lidström, född i Detroit men hockeyskolad i Västerås IK juniorled kom till Surahammar första gången under kvalet 2019/20. Förra året gjorde Samuel sin första hela säsong i suratröjan och petade då in sex mål och tre assist på 40 matcher. Nu står det alltså klart att Samuel och föreningen är överens om en förlängning.

Med ett stort lugn, ett bra spelsinne, fin skridskoåkning och ett bra handledsskott är Samuel en viktig lagspelare som även kan oroa framåt. Samuel är trots sin ringa ålder en mogen spelare. Alltid lojal och tar alltid den roll som tränaren efterfrågar där och då. Vi fick tag på en glad Samuel Lidström.

-Det känns jättekul att förlänga med Sura då jag trivs väldigt bra i föreningen och vi har en positiv känsla inför nästa säsong då vi avslutade på ett bra sätt i våras. Jag tror att vi kommer att ha en positivare inställning inför säsongen eftersom vi nu vet vad vi kan göra som lag på isen.

Vi som följer Surahammar är mycket glada över att Samuel blir kvar i laget och vi tror också att han med en hockeyettansäsong i benen nu är redo att ta nästa kliv i sin utveckling.

Vi hälsar Samuel Lidström hjärtligt välkommen till Surahallen i höst och önskar honom såväl som andra nya och gamla spelare stort lycka till i vinter.

Fotograf: Oliver Szabo
Text: Mattias Forsberg