Wiberg hoppas på tidig come-back

Efter sommarens individuella träning har Hudik Hockey nu samlat sin spelartrupp. Och det första gemensamma träningspasset genomfördes på Hudiksvalls skidstadion igår där tränartrojkan Dennis Hall, Magnus Nilsson och Richard Lindelöf hade lagt upp en intervallbana som blev en tydlig signal på vad som väntar nya och nygamla spelare innan det blir dags att dra igång isträningen.

Fotograf: Lars Gösta Larsson.

HHC:s nye huvudtränare Dennis Hall (bilden) hälsade sin nya spelartrupp välkommen och drog igång säsongen.

På plats fanns också Jesper Wiberg som åkte på en otäck knäskada precis inför kvalserien och sedan fick se resten av säsongen från läktarplats.

Jesper Wiberg är en av dem som har förnyat sina kontrakt med HHC. Även om han har en bra bit kvar innan han fullt ut kan belasta sitt skadade knä fanns det ingen tvekan från HHC:s sida att förlänga kontraktet.

– Egentligen var det redan klart med en fortsättning i Hudik när skadan kom, berättar Jesper som nu är inne i den viktiga rehab-fasen där musklerna runt de skadade kors- och ledbanden ska byggas upp igen.

Från slutet av grundserien och genom hela Allettan var kedjan med Christoffer Jansson, Adam Byström Johansson och Jesper Wiberg stekhet. De gjorde mål och poäng på löpande band och bidrog starkt till att Hudik nådde sitt andra kval på tre säsonger.

Wiberg berättar om sin första tanke när det hände.

– Shit, nu var det nå’nting som gick sönder. Och först trodde jag att det var knäskålen som hoppade ur eller nå’t. Det kändes som om benet hängde löst, berättar Jesper.

– Det hade klickat rätt bra för vår kedja så det var riktigt tungt att råka ut för en sådan här skada. Det är klart att det känns jobbigt när det händer, men man kan bara acceptera det och försöka gå vidare därifrån, konstaterar Jesper, som var förra säsongens poängkung fram till skadan.

Där och då tog säsongen slut. Den efterföljande läkarundersökningen gav besked: Ett ledband var av och korsbandet var rejält uttöjt.

Det blev läktarplats istället för spel i kvalserien. Och till en början var det också svårt att veta hur allvarlig skadan var.

– Jag har gått runt i tre månader med ett specialskydd runt knäet. Nu har jag plockat av skyddet och börjat med rehab-träningen. Och det känns riktigt bra. Det behövdes ingen operation och det är positivt. Jag har inte ont och kan träna på rätt bra. Nu får jag ta hjälp av vår fysioterapeut Anton Rova så att jag ligger på rätt nivå och inte för tidigt riskerar någonting, konstaterar Jesper Wiberg.

Själv är han hoppfull om att det ska bli spel rätt tidigt den kommande säsongen även om det förstås finns frågetecken.

– Ja, men jag har min målsättning klar. Jag ska vara i spel till seriestarten. Och om det dröjer lite längre så får man väl ta det också, menar han.

Jesper Wiberg är nu en av fem HHC-spelare som kommer att pendla från Sundsvall även den kommande säsongen.

– Jag tycker det går bra. Man surrar lite i bilen och snart är man framme. Det blir en stunds gemenskap och tiden går fort, konstaterar Jesper Wiberg, som fick ägna sig åt rehab-träning när lagkompisarna slet hårt med mjölksyran på intervallbanan på Hudiksvalls skidstadion.

Skribent: Lars Gösta Larsson.