Målet: Värva två forwards och en back

Många KIF-fans undrar hur det går med lagbygget.

Jag är en av dem – så jag var tvungen att ringa upp Henrik Törmä för en lägesrapport.

– Vi ska ha in två forwards och en back till, säger sportchefen.

Glöm ej: Stötta oss i insamlingen till Fansens Spelare!

Swish: 123 193 72 00

Just nu har KIF två målvakter, sex backar och elva forwards i truppen. Det är två månader kvar till seriepremiären mot Kalix, så någon panik att hitta de sista pusselbitarna känner inte Henrik Törmä.

– Vi väntar på rätt spelare. Den Nordamerikanska marknaden är inte igång ännu. De går på is senare än vad vi gör. Under den andra halvan av augusti räknar jag med att mina kontakter där borta ska börja leverera material för mig att jobba med.

Ni är kräsna?

– Ja, precis. Vi har råd att vara kräsna. Vi har ett lag som absolut ska kunna vara med och hävda sig i serien redan nu. Vi behöver inte fylla ut truppen utan den ska snarare toppas.

Vad letar ni efter?

– Som det ser ut nu ska två forwards och en back in. Sedan får vi se var vi landar. Det är klart att vi har hungriga juniorer här på hemmaplan som kan gå in och axla en roll. För mig är det viktigt att de vi tar in i truppen nu ska göra en stor skillnad, säger Henrik Törmä.

En insamling drogs igång för några veckor sedan för att ge sportgruppen med Törmä i spetsen större utrymme att hitta rätt.

– Det som görs av fansen kommer helt klart att vara bidragande för att vi ska kunna signa en toppspelare defensivt eller offensivt. Många bäckar små. All hjälp ekonomiskt är bara positivt i dessa tider.

Hur länge kan vi vänta?

– Vi kan vänta länge. Serien drar igång i oktober först och då ska vi ha en full trupp. Men det är ingen panik. De spelare som vi hittills har känt varit rätt har av olika anledningar tackat nej. Vi har haft långt gångna samtal med dem och sedan har det slutat med att de valt andra klubbar.

Men det är ju så det kan vara under silly season…

– Ja, det är inget unik. Inget konstigt utan så det kan se ut. Vill man roa sig under de sista semesterdagarna kan man titta i de olika spelartrupperna så ser man att vi ligger långt fram. Det finns spelare som fortfarande hoppas på en allsvensk plats och det är på den nivån vi jobbar just nu när det gäller de sista nyförvärven.

En annan sak som måste lösas är boendesituationen. Som alla vet är det otroligt tufft att hitta lägenheter i Kiruna just nu. Kiruna IF har kunnat lösa det på ett bra sätt hittills men behöver fortfarande hjälp med det.

Om ni kan hjälpa Kiruna IF tas det tacksamt emot. Mejla till [email protected] eller kontakta någon ni känner i föreningen.

– Hittills har vi kunnat lösa det till alla i truppen. Men i dagsläget saknar vi en eller två lägenheter till kommande spelare, säger Henrik Törmä.

Så är läget just nu. Så fort det händer något kommer vi så klart att uppdatera er om lagbygget.

Mattias Heikki