Kandergård visade framfötterna direkt!

På fredag förmiddag så presenterades han som ny Boisspelare, på fredag kväll spelade han match med laget och både gjorde mål och assist och imponerade med fin skridskoåkning och puckkontroll. Det var minst sagt en imponerande insats av Bois nyförvärv Oliver Kandergård, en poängspruta som gjorde 41-poäng för överraskningslaget Forshaga förra säsongen.

Oliver Kandergård, ny i Boisdressen och presenterar sig direkt!

– Ja precis, det har gått väldigt snabbt, det blev klart allting och så var det snabba ryck och komma ner och spela direkt. Det var väldigt kul och komma in i grejorna direkt!

Mål och bra spel dessutom, du tog verkligen för dig!

– Ja det var kul att få komma hit och spela och jag fick dessutom spela med Norberg som jag känner sedan tidigare då vi spelat tillsammans i Leksand och det är klart det underlättar. Det var skoj!

Det jag tyckte mig se var en fartfylld spelare som är avig och gillar att hålla i puck och söka lösningar…

– Ja det var rätt exakt så jag skulle vilja beskriva mig som spelare! Jag gillar

att hålla i puck och skapa mycket i anfallszon. Bra fart på rören och skapa så mycket lägen framåt jag kan och dessutom jobba hårt.

Hur var det att spela match igen, det var några månader sedan…?

– Ja precis, och jag har inte tränat så mycket de senaste dagarna, så det var tufft och jobbigt, men det var också kul att komma in i det direkt.

Du var ju faktiskt annonserad som klar för Forshaga i en stor presentation, hur låg det till egentligen?

– Det var tänkt att jag skulle spela för Forshaga, men av olika anledningar som jag inte vill gå in på så sökte jag mig omkring lite och när Mariestad dök upp rätt snabbt. Det är ett lag med höga ambitioner och det har jag med så det passade mig bra. Ett bra lag att komma till.

Du spelade i Forshaga som var det stora utropstecknet förra säsongen, vad var det som gjorde att det gick så bra och vad kan du ta med dig för egen del?

– Vi fick ihop gruppen och ett spelsystem som alla stämplade in på. Sedan hade vi bra spetsspelare också, och fick ihop det jäkligt bra, speciellt efter jul, så det var en kul och lärorik säsong. Det jag tar med mig är att jag fick spela mycket och i tuffa matcher så jag fick framför allt höja min lägstanivå mycket.

Du kommer som sagt var från ett otippat Forshaga som kunde spela helt utan press egentligen och kommer nu till en stor favorit i Mariestad, känner du ökad press personligen också då?

– Det skulle jag inte säga. Vi har ett bra lag och ska ha höga ambitioner, det är inga konstigheter. Det ska man kunna hantera och kriga varje dag så ska vi lösa det.

Hur var det att komma till ett nytt lag och spela match utan en enda träning, jag menar att Mariestad spelar ju inte exakt som Forshaga?

– Nej precis, jag satt med Appelgren en stund idag och fick visat för mig hur det är tänkt, så jag fick väl ett hum om det i alla fall. Men det är mycket att ta in, så det gällde mest att gå ut och njuta där ute och komma in i grejorna. Så annorlunda men jätteskoj.

Då får jag önska dig lycka till och hoppas det blir en lång och bra säsong!
– Tusen tack!

Av Krister Holm