Karlskoga numret för stora

Det var inget snack om det, Karlskoga var numret för stora för Mariestad Bois i dagens möte i Mariehus arena. Förra säsongens tvåa i allsvenskan vann med klara 0-4 efter att ha ägt matchen i alla tre perioder.

Bois började ändå rätt friskt och hade några fina offensiva ambitioner, men redan efter några minuter så var det ändå Karlskoga som tog ledningen med 0-1 genom Viktor Lennartsson. En Karlskogaspelare bryter in framför kassen, blir stoppad, men pucken glider vidare till Viktor som fri med den debuterande Boismålvakten Isak Olsson kan lägga in en backhand. Karlskoga tog efter det tag i taktpinnen och släppte den aldrig mer. En storspelande Isak Olsson såg dock till att hålla rent målet från påhälsning till en bra bit in i andra perioden där både 0-2 och 0-3 kom. Vid båda tillfällena så tappade Bois pucken i egen zon och Karlskoga kunde spela in pucken från förlängd mållinje. Ena gången till en fristående Karlskogaspelare på bortre, andra gången till en framstormande back mitt i slottet. Isak fortsatte dock storspela och hade ett par riktigt avancerade räddningar. Storspelet fortsatte i den tredje perioden, där Karlskoga fortsatte trumma på med snabba spelvändningar och hård checking. Den tredje perioden blev rätt grinig med flera slagsmålsungar, men där stod Boisarna, med Simon Eriksson i spetsen, upp bra. Karlskoga hade ett antal numerära överlägen i tredje efter onödiga Boisutvisningar i anfallszon, men där var ett glädjeämne för Bois del i matchen att man spelade riktigt bra med en och till och med två man mindre. Den sista lyckades man dock inte hela vägen ut, för med 4 sekunder kvar av den utvisningen så kunde en Karlskogaback kruta in 0-4 efter en lång pass längs med blå och så slutar matchen.

Hemsidan tog ett snack med Simon Eriksson efter matchen.

Karlskoga var bra!

– Ja det märkte man att det var ett snäpp upp jämfört med Hanhals och vad vi är vana vid från träningen, de var duktiga, det får man ge dom.

Är det bara dom som är bra eller saknar ni någonting idag tycker du?

– Vi gör inte en 100%-ig insats idag. Vi är lite för långt ifrån dom lite överallt. Dom spelar med lite högre fart än vad vi är vana vid just nu. Vi hade snackat om det innan att vi behövde ligga nära dom, det skiljer inte så mycket egentligen, men vi är lite för långt ifrån dom.

Ni visade ändå attityd tycker jag och viker inte ner er. Det var en hel del småkurr!

– Det blev lite grinigt, men det är så det ska vara och det är roligt att spela då. Dom är ju kända för att vara lite brunkiga och vi är väl ett av hockeyettans brunkigare lag, så det smällde rätt bra och det är väldigt kul. Och den kampen stod vi upp i väldigt bra tycker jag och vann den, så det ska vi vara väldigt nöjda med tycker jag.

För din del så var det en hel del handgemäng och närkamper!

– Ja det blev så, man får försöka bidra med det man kan. Det går så snabbt där ute och dom är så skickliga så då får man försöka störa dom på något sätt. Det tycker jag gick hyfsat bra idag, men det är klart, det blir inget mål så man kan inte vara helt nöjd.

Jag tycker du sett bra ut mot både Hanhals och idag, är du lite piggare och starkare i år?

– Jag har tränat på bra i sommar så jag känner mig väldigt bra fysiskt, det gör jag, sedan vet jag inte om det är så stor skillnad. Mycket sitter i huvudet, självförtroende gör mycket, och jag känner att jag är i bra form.

Du hamnar i en ny omgivning i år, i en brunkarkedja kan man kanske kalla det, med Lukas Larsson och Albin Kedbrant. Tror du det kan vara en bra kedja för dig?

– Ja det tror jag absolut. Vi är alla tre rätt tunga och har bra fart och tänker hockey rätt lika så jag tror det kan bli jäkligt bra när vi fått spela ihop oss lite. Jag tror att vi kan bli väldigt tunga och jobbiga att möta och vi har alla en del skills så vi ska nog kunna producera lite framåt också.

Två träningsmatcher gjorda, vad ger du er för betyg?

– Hanhals vinner vi mot med 5-2 och gör en godkänd insats tycker jag, och idag så skapar vi inte så mycket, men står upp ganska bra i det fysiska. Men vi möter ett av allsvenskans bästa lag så man kan inte förvänta sig så mycket mer, så jag tycker vi har godkänt i båda.

Nu blir det träningsläger i Leksand i slutet av veckan, hur ska det bli?

– Det ska bli gött att komma iväg lite, det blir lite teambuilding också, lära känna grabbarna och komma ihop sig ännu bättre, det ska bli skönt.

Sedan så är det inte så långt kvar till det drar igång (seriepremiär 3/10 borta mot Lindlöven), hur tycker du att det ser ut? Har ni ett lag som kan gå långt i år?

– Det tror jag absolut. Nu kommer förhoppningsvis Joonas nästa vecka och då kan vi spela ihop oss ännu mer dom kedjorna som är tänkta. Det känns som att dom tänkt till väldigt bra när dom satt ihop laget i år, det är en bra balans i laget och det ser väldigt spännande ut tycker jag!

Av Krister Holm

Foto Anna Engström