Förlust mot Halmstad Hammers

Under söndagseftermiddagen var det dags för säsongens andra försäsongsmatch när HC Dalen ställdes mot Halmstad Hammers. Där gästerna drog det längsta strået och vann övertygande med 6-2.

HC Dalen fick en minst sagt mardrömsstart av matchen då Halmstad genom Jakob Stöffling gav gästerna ledningen efter endast 30 sekunder spelade. Det kändes ganska tidigt att gästerna hade både en och två växlar mer än hemmalaget som hade det stundtals svårt att hänga med i tempot. I andra perioden så utökade Halmstad till 3-0 genom mål av William Berg och Hampus Bartholdsson. En ganska stökig period där hemmalagets Axel Eidstedt tilldömdes ett matchstraff. Jaeden Martin reducerade till 1-3 vilket är hans andra mål på lika många matcher och Dalens kändes lite på gång då Hugo Rostedt som gjorde en kanonmatch igenom satte hemmalagets andra mål och ställningen skrevs till 2-3.

Tredje perioden som förra säsongen var synonymt med ett vasst HC Dalen visade istället på något helt annat. Halmstad Hammers ville betydligt mer och stängde matcher till 6-2 genom mål av Hugo Johansson, Ludvig Levinsson och Melker Iversen. För HC Dalens del så blir det en veckas spelledigt för att ladda batterierna inför säsongens tredje hemmamatch mot Mariestad den 8/9.

HC Dalen 2-6 Halmstad Hammers (0–1, 2–2, 0–3)