Inför Almtuna IS vs Väsby

Sommaren är över, augusti har blivit till september och rent officiellt är hösten här. För Väsby innebär det att säsong 2021/2022 års första träningsmatch står för dörren och först ut i matchandet är allsvenska Almtuna IS.

 

Almtuna IS har varit ett stående inslag på Väsbys träningsmatchmeny och detta är faktiskt tredje säsongen i rad som föreningarna möts. Det är ett ytterst tufft motstånd för Väsby som inför mötet endast har nio ispass i kroppen. Motståndarna Almtuna IS har varit på is betydligt längre än så och har dessutom redan två träningsmatcher i kroppen. Två matcher mot förmodade topplag i Hockeyallsvenskan i form av SSK och AIK har båda vunnits på bortais med siffrorna 2-4 och det visar med all önskvärd tydlighet att Almtuna IS av modell 21/22 säkerligen fortsatt kommer att ställa till det för sina kollegor i Sveriges näst högsta serie.

 

Almtuna har byggt vidare på det lag som slutade tia i fjolårets Hockeyallsvenskan. Kvar är forna Väsbyduon Emil Berglund samt Tobias Liljendahl och sedan har föreningen hämtat hem ett antal tidigare AIS-spelare från andra klubbar i Hockeyallsvenskan.

 

Med andra ord lär det bli ett riktigt tufft motstånd som Väsby står inför. Man får helt enkelt ta det lite som det är, ett nyttigt läropass för ett gäng spelare som till ungefär hälften är ett nytt lagbygge från fjolåret och det dessutom med två nya tränare som ska försöka förmå spelarna att ta till sig deras tankar och spelidé.

 

Väsby har som jag redan nämnt endast en och en halv veckas ispass i benen och det är klart att spelarna knappast har hittat tajmingen ännu. Det är dessutom ganska många nya spelare i truppen och det lär ta lite tid innan de alla lär känna varandra och därmed kan hitta det rätta samspelet.

 

Väsby åker till Uppsala med i princip fullt gäng. Samtliga sju backar kommer att känna på matchtempo och där till tretton forwards som alla kommer att få känna på istid. Isak Johansson kommer att vakta målet. Väldigt passande eftersom Isak tillbringade juniortiden i Almtuna och som säkerligen kommer att vilja visa upp sig från sin bästa sida i matchen.

 

Andra spelare i Väsby som säkerligen ser fram lite extra mot matchen är trion Calle Åsell, Victor Andersson samt Gustav Eurenius som ju alla spelade för Uppsalaklubben den gångna säsongen.

 

Matchen direktsänds på Solidsport och länken till sändningen som kostar 89 kr är:

https://solidsport.com/almtuna/games/g/knvehzkk

 

Vid pennan

 

Krister Holmgren

 

Foto: Peter Bohlin / Frilansfotograferna