Fansens insamling gav resultat – nu är Joonas Alanne HELT klar för en fortsättning i Mariestad. Foto: Anna Engström

Alanne helt klar för Mariestad – efter fansens insamling

Fansens insamling gav resultat.

125 000 kronor in på kontot – och nu kan Mariestads BoIS kan räkna in finske centern Joonas Alanne i truppen.

– Det är ett otroligt viktigt jobb som gjorts av alla, säger sportchefen Calle Johansson.

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER  * INSTAGRAM – highlights och silly season-nyheter HÄR * TWITTER HÄR * FACEBOOK HÄR

 

Jodå, Joonas Alanne, 30, kommer spela i BoIS i vinter.

Klubben gick tidigare i våras ut med att finländaren tackat ja till en fortsättning – men att det saknades pengar för att säkerställa påskriften.

– Joonas och jag är klara kring alla detaljer, men vi behöver skrapa ihop lite mer pengar för att kunna lämna ett hundraprocentigt klartecken, sa sportchefen Carl Johansson.

Nu är de i land med insamlingen – tack vare klubbens fans.

– Vi har fått ihop drygt 125 000 kronor, vilket gör att vi känner oss bekväma med att ta hit honom. Det är ett otroligt viktigt jobb som gjorts av alla. Det har kommit in bidrag från 50 kronor och upp till flera tusen. Insamlingen är inte avslutad, säger Calle Johansson till Mariestads-Tidningen.

Alanne kom till BoIS i mitten på januari från Roki i den finska andraligan (Mestis) – och gjorde stor succé, framförallt i slutspelet där han gjorde tolv poäng på tolv matcher och var BoIS kanske bäste spelare offensivt. Och då ska ni ändå veta att han spelade med en bruten fot…

Totalt blev det 20 poäng på 24 matcher för centern, som alltså nu fortsätter i Mariestad i höst.

– Han är en ledare på isen som betydde jättemycket för oss sedan han kom. En otroligt skicklig spelare, som kan visa de unga spelarna vad som behövs för att hävda sig. Nu är han dessutom skadefri, han höll en otrolig nivå med tanke på att han spelade med brutet ben i foten i slutet av förra säsongen. Vi är väldigt nöjda över att han ville komma tillbaka till oss, säger tränaren Andreas Appelgren till klubbens hemsida.

BoIS åker till Dalarna på träningsläger i Leksand fredag-söndag och stannar på vägen upp till i Borlänge för match mot BHF torsdag kväll.

18.00 torsdag – se Borlänge-Mariestad här.

Intervju Jesper Broeng – ny i Mariestad: ”Magkänslan avgjorde”