Enköping inleder träningsmatchandet ikväll

Foto: Kent Lundqvist, Lokalsport.nu

Som ett av de sista lagen ut i träningsmatchandet blir det äntligen dags även för Enköping. I kvällens säsongspremiär tar man emot Eskilstuna Linden hemma i Bahcohallen.

Det är nu äntligen dags att också hälsa publiken välkommen tillbaka in på läktarna i Bahcohallen. För många är det nu dags att stifta bekantskap med inte bara årets nya spelare utan även dem som var nya inför fjolåret.

Totalt 17 spelare har förlängt från ifjol så stommen finns där. Men tränarduon Patrik Fagerlund och Kent Olofsson har lämnat och det är nu nya tränarröster i form av Christofer Eriksson och Anton Virtanen.

—Det jag verkligen vill se i första matchen är glädje. Laget ser spännande ut och tror vi kommer spela en riktigt fartfylld ishockey. Många skickliga spelare men även som jobbar hårt över hela isen, säger Christofer Eriksson i en intervju med Lokalsport inför matchen.

Gästande motståndarlaget Eskilstuna Linden spelar i den västra divisionen av ATG Hockeyettan och nådde ifjol en serieseger i ”vårserien” varpå man åkte ut i playoff mot Mariestad.

Linden förstärkte så sent som på måndagen med två nya spelare, Robin Eriksson från Södertälje J20 och Dominic Süsskind från Västerås J20.

Till skillnad från ESK så har man redan spelat en match och det var i förra veckan borta mot Wings där man förlorade med 4-3 efter ett tidigt 0-3-underläge.

 

KVÄLLENS MOTSTÅNDARE:

Placering ifjol: 1:a i Hockeyettan Västra Vår
SHL-erfarenhet: 26 matcher
Hockeyallsvenskan: 220 matcher
Linden HC: 801 matcher
Poängkungar (ifjol): Tobias Sjöqvist (35 poäng), Linus Ageborg (24), Hugo Ollila (23)
Lagets mest meriterade: Albin Johansson (Malmö, AIK, Västerås, mm)
Tidigare ESK-spelare: Adam Lidström (118 matcher), Hampus Wallin (77), Lucas Lagerstedt (1)

ESK – ESKILSTUNA LINDEN HC

Arena: Bahcohallen, Enköping
Matchstart: Onsdag 1/9 kl 19:00
Biljetter: Fri entré, dock max 300 personer pga restriktionerna (först till kvarn…). Boka biljett här >>
TV-sändning: Matchen sänds via Hockeyettan Play >>
ATG:s odds: Ej spelbart