Hedersam förlust i Småland

Säsongens tredje träningsmatch gick av stapeln under fredagskvällen för Skövde IK:s del, denna gång var det Tranås AIF som stod för motståndet och SIK kom till spel med nästan full trupp.
– Vi var sugna på att vinna idag och det pratade vi om innan men jag tycker att vi prestationsmässigt studsar upp jämfört med Dalen, sa Fredrik Ljunggren efter matchen.

Den första perioden blev en fartfylld historia där båda lagen bjöd på en hel del chanser men inget som ledde till något mål.

Matchens första avblåsning kom först efter tre minuter och på den efterföljande tekningen frispelade William Frödelius Alexander Ternblad men centerns avslut stördes av en hemrusande försvarare i Tranås.

Knappa tre minuter senare var det hemmalaget som fick ett jätteläge att ta ledningen när Mathias Hellgren serverades öppet mål men Robin Wallin hann över från sin vänstra stolpe till den högra och parerade snyggt.

Efter dryga tio minuter kom matchens första utvisning när Jonas Fredriksson tvingades att dra ned en Skövdespelare och fick sona sina brott på botbänken i två minuter.

Skövdes powerplay var till en början kreativt men Tranås stod rätt och såg till att de vassa avsluten inte nådde fram till Emil Jidskog i Tranåskassen.

Bara minuten efter att hemmalaget spelade med fullt manskap igen så var det Skövdes tur att träna boxplay.

Erik Dahné visades ut efter en fasthållning men Tranås powerplay fick förvisso fast SIK i försvarszon, men några riktigt heta målchanser skapade de inte tack vare att Skövde låg i skottlinjen allt som oftast och det som väl gick igenom tog Robin Wallin hand om på ett bra sätt.

Måljubel

Även i den andra perioden dröjde det nästan exakt tre minuter innan den första avblåsningen k

om och matchen fortsatte i ett högt tempo mellan två jämnbördiga lag.

När Tranås efter dryga fem minuter fick sin andra utvisning i matchen kom matchens första strut.

Alexander Henriksson spelade pucken till Adam Thilander på blålinjen och han skickade iväg ett dragskott mot hemmamålvakten. Framför Jidskog stod David Lundmark och styrde in pucken bakom en chanslös burväktare och SIK fick jubla först i Stiga Arena.

Som helhet gick dock mittakten till Tranås. De skapade en hel del chanser mot Robin Wallin och Skövdemålvakten fick verkligen göra skäl för brödfödan denna kväll.

Rasmus Koskinen hade ett läge efter dryga nio minuter men Wallin räddade med klubbhandsken den gången.

Hemmalaget fortsatte pressa på och när Jonathan Ström visades ut för en slashing dröjde det bara 32 sekunder innan den tidigare SIK-spelaren Anders Skoog kvitterat efter en omställning där SIK missade i räkningen och Skoog kunde raka in pucken bakom Wallin.

Tre minuter senare var det Erik Brissle i hemmalaget som var nära att ge Tranås ledningen när han fick gå runt målburen och ta ett avslut men Wallin var tät längs isen den gången och ställningen stod sig in i pausvilan.

– Jag tycker ändå vi skapar en hel del idag och vi har en del långa anfall även om vi inte gör mål i fem mot fem, sa Fredrik Ljunggren.

Fortsatt högt tempo

Likt de andra två perioderna så fortsatte det höga tempot och båda lagen fick en del långa anfall på sina motståndare. Periodens första heta chans var det hemmalaget som fick och det var Rasmus Koskinen som fick ett fint skottläge i slottet men Robin Wallin fick ut sin vänstra skridsko och stötte undan pucken i precis rätt sekund.

Men till slut klarade inte ens Robin Wallin av att stå emot, likt de tidigare två matcherna så tappade SIK en puck i mittzon, fick en kontring mot sig och Niko Kivilä dunkade in 2-1 i perfekt pilsnerhöjd på Wallins plockhandsksida.

– Det är på det sättet vi har släppt in våra mål i år och det vill vi städa bort. Men bortsett från det så tycker jag vi har ett tryggt försvarsspel. Men mot Grästorp var det frilägen i parti och minut, mot Dalen var det två sådana mål och idag var det ett så vi minskar det, konstaterade Fredrik Ljunggren.

Halvminuten senare höll Jesper Emanuelsson på att kvittera när Simon Siwert jobbade fram en puck men då var det istället Emil Jidskog som stod för en bländande parad och fredade sitt nät.

Hemmalaget fortsatte trycka tillbaka Skövde och efter dryga 14 minuter valde Fredrik Ljunggren att nyttja sin timeout.

Den gav en liten effekt för SIK kom bättre in i det och låg närmre varandra i försvarsspelet och anfallsspelet och fick dessutom med sig en utvisning på Samuli Rakikainen men powerplay-spelet lämnade en del i övrigt att önska och bästa chansen fick Alexander Henriksson som drog ett avslut någon decimeter ovanför Jidskogs ribba.

Med en och en halv minut kvar fick SIK tekning i anfallszonen och Fredrik Ljunggren plockade ut Robin Wallin för en extra anfallare och spelade sex mot fem. Pucken studsade dock inte SIK:s väg denna kväll och laget fick lämna Stiga Arena med den tredje raka förlusten i bagaget.

Nästa match för SIK är lördag om en vecka då Halmstad Hammers kommer till Billingehov.

– Anfallsmässigt är vi starka på pucken idag och skapar mycket chanser så tendenserna i anfallsspelet gillar jag. Det vi saknar där är att vi inte gör mål i fem mot fem. Vi ville väldigt gärna vinna idag men det får vi ta nästa gång istället, avslutade Fredrik Ljunggren.