SHL-spelaren tränar med KIF – stjärnan är tillbaka från OS-kvalet

KIF laddar för bortamatcherna mot Kalix och Boden.

Men Petter Emanuelsson stannar hemma i Lombia.

– Han är alltid välkommen hos oss, säger Kim Sunna.

Som NSD kunde berätta tidigare i veckan tränar Kirunasonen Petter Emanuelsson med Kiruna IF. Den förre Luleå Hockeyspelaren rehabtränar en skada från i våras samtidigt som det ännu inte är klart var han kommer att spela kommande säsong.

Det ryktas om både Luleå och Skellefteå.

– Det har varit riktigt kul att träna med dem (KIF), sa Emanuelsson till David Jiglund på NSD.

Och glädjen är så klart ömsesidig.

– Det är alltid kul när spelare som spelar högre upp kommer och tränar med oss. Han är en skön och ödmjuk person att ha i omklädningsrummet. Han är alltid välkommen hos oss, säger KIF-tränaren Kim Sunna.

Hur ser han ut på isen, är han bra?
– Haha, herregud, ja han är bra.

Finns det någon möjlighet att du kan knuffa in honom i bussen inför helgens matcher?

– Det skulle vara om jag brottar ner honom. Men det ska jag inte försöka göra.

Nej, någon sådan värvning är så klart inte möjlig och har heller aldrig varit aktuell. KIF letar som bekant fortfarande spelare till truppen. Jakten får fortsätta ytterligare eftersom tålamodet och noggrannheten är stor.

Kalix och Boden, var det ja. Så här säger Kim Sunna om helgens matcher på bortaplan.

– Det blir kul att spela mot seniormotstånd. Det var roligt mot Luleå J20 också men då hade vi bara sex ispass i kroppen inför de matcherna. Vi har fler pass i oss nu och det ska bli kul att komma igång och möta seniormotstånd, säger Sunna innan han fortsätter:

– Det är som jag har sagt tidigare. Vi har fokus på prestationen och den processen som vi är inne i just nu. Det är det som är det viktiga.

Lettland kvalificerade sig till OS i slutet av förra månaden. I torsdags kom Rihards Marenis tillbaka till Kiruna igen efter att ha hjälpt sitt land till OS.

Han finns med i truppen som åker söderut i dag. Men Edmunds Augstkalns är fortfarande kvar i Lettland av personliga skäl.

– Han kommer att vara det tills att han är redo att komma tillbaka. Vi har en bra dialog med honom och ser fram emot att se honom i Kiruna när det nu blir, säger Kim Sunna.

En kortare text kommer att läggas ut på våra sociala medier efter lördagens match mot Boden.

Efter söndagens möte med Kalix summerar vi helgens matcher i en längre text på hemsidan. Håll utkik då.

 

Mattias Heikki