HHC föll efter stark öppning

I två perioder stod Hudik Hockey upp riktigt starkt mot allsvenska Almtuna i säsongens andra träningsmatch. Men i den tredje perioden blev det riktigt jobbigt, inte minst i två raka numerära underlägen, och till slut kunde hemmalaget trycka in ett segermål fram till 1-0 (0-0, 0-0, 1-0) när det bara återstod drygt fem minuter av matchen.

HHC kom till matchen efter 4-1-segern mot Sundsvall medan Almtuna hade besegrat Södertälje med 4-2 och AIK med samma siffror men förlorat med 3-4 mot Väsby.

I HHC-kassen fanns den här gången Oliver Håkansson, som kom till HHC inför den här säsongen från just Almtuna, medan gamla HHC-bekantingarna Viktor Hertzberg, Simon Löf och Andreas Söderberg fanns i Almtunas laguppställning.

Den unge HHC-målvakten gjorde en stark insats med snabba sidledsförflyttningar och snabba reflexer, speciellt i den tredje perioden när Almtuna tog över matchen och tryckte på för att få till åtminstone ett segermål.

Mer än så blev det nu inte och det berodde till stor del på HHC:s starka försvarsspel som Almtuna hade stort besvär att ta sig igenom.

Så långt in i matchen kunde HHC mycket väl ha haft ledningen och det var främst i matchens första del som målchanserna kom. I flera fall skapade HHC då situationer genom stark forechecking och puckvinster högt upp i banan.

Att jaga puck långt fram är kraftödande med massor av start, stopp och nya åkriktningar och det var tydligt att HHC i slutdelen av matchen var märkt av det hårda jobbet i matchens första del och inte riktigt orkade fullfölja på samma sätt.

– Långt in i matchen tycker jag att vi var snäppet bättre, men sedan tog Almtuna över. Man måste ju komma ihåg att de håller till i allsvenskan och nu spelade sin fjärde match. De var väl lite till mans bättre med pucken i slutet och det är väl naturligt, menade HHC-tränaren Dennis Hall.

– Jag är verkligen nöjd med arbetsinsatsen och jag tycker att det ser hoppfullt ut. Det var absolut en godkänd insats, tyckte HHC-tränaren, som gärna hade sett något mål från HHC i de numerära överlägen som man fick.

Almtuna drog på sig fyra raka utvisningar innan HHC drog på sig sitt första tvåminutersstraff. Där fanns det chanser och situationer som mycket väl kunde ha gett HHC ledningen redan tidigt i matchen.

Almtunas segermål i den tredje perioden kom när en passning över centrallinjen hamnade mitt framför Jakob Svensson som tog några skär och laddade med ett slagskott där Oliver Håkansson inte hann med i sin förflyttning.

Det är ingen tvekan om att HHC har ett spännande lag med hög kapacitet även den här säsongen. Och några av de nya spelarna kommer garanterat att bli publikfavoriter nu när Pandemi-restriktionerna tas bort.

Och just nu längtar alla bara till sin egen hemmahall. Det sägs att det ska finnas is om några dagar. Vågar man lita på det…?

Skribent: Lars Gösta Larsson