Blomberg sänkte Halmstad

Säsongens fjärde träningsmatch stod för dörren under lördagen i Billingehov och det blev en match med mycket smällar och några läckra mål.
– Så klart väldigt skönt att vinna, även om det är träningsmatcher. Men skönt att vi inte behövde vänta längre än så här, konstaterade Fredrik Ljunggren.

Skövde som förlorat samtliga träningsmatcher till dags dato kom ut på isen och visade omgående att de var hungriga efter en vinst.

Kristoffer Söder höll på att styra in en puck bakom Hampus Nivalainen redan efter 20 sekunders spel.

SIK åkte mycket skridskor och kom ofta in i anfallszonen med fart under grillorna och efter dryga tre minuter tvingades Nivalainen kapitulera. Anton Blomberg stod parkerad framför burväktaren och fick två chanser innan han tryckte in returen.

Hemmalaget tappade dock en del momentum under sitt första powerplay och när gästerna var fulltaliga igen så jämnade de ut spelet ordentligt och började skapa en del chanser mot Hugo Fagerblom. De behövde åtta minuter, sedan var det kvitterat i Billingehov.

Robin Dahse fick en trippelchans på den bortre stolpen efter att SIK slagit en icing i bytet innan och Fagerblom kunde bara titta på när Dahse skickade in pucken i kassen.

En stund senare var det Halmstad som fick chansen att spela powerplay men hemmalaget försvarade sig på ett fenomenalt skott och Max Kardevall täckte ett skott som gjorde att han blev liggande på isen under ett flertal sekunder innan han fick hjälp till båset.

Kardevall återkom dock i spel så det var inget större fel på Stockholmaren.

Men Halmstad fortsatte trycka på för ett ledningsmål och Melker Iversen fick bland annat stå helt ren i slottet men avslutet landade i magen hos Fagerblom.

Därför kom matchens nästa mål som en blixt från klar himmel. Anton Blomberg hade smugit in framför offensiv kasse och fick en fin macka från David Lundmark. Blomberg skickade direkt upp pucken ovanför Nivalainens plockhandske och SIK var tillbaka i förarsätet.

Bara 40 sekunder senare satte nog de flesta i publiken hjärtat i halsgropen när just Blomberg fick en tack

ling mot huvudet och blev liggande på isen under flera minuter.

William Berg fick åka och duscha medan Blomberg återkom i spel några byten senare.

Fem minuters powerplay blev resultatet och Martin Olsson serverades öppet mål med 20 sekunder kvar att spela men på något sätt lyckades Nivalainen sträcka ut hela sin kropp och freda sitt nät den gången.

– Prestationsmässigt är jag väl mer nöjd med hur det såg ut mot Tranås men vi startar matchen bra, tycker vi har bra kontroll och ett bra passningsspel, ansåg Fredrik Ljunggren.

Sämre andraperiod

Den andra perioden hann knappt börja innan publiken i Billingehov fick se ytterligare ett mål. Hemmalaget var inte vakna från start och det utnyttjade Marcus Borgh som fick en passning från Mattias Åkesson och tryckte in trissan bakom Fagerblom.

Knappa minuten senare höll det på att ringa igen. Robin Dahse skickade iväg ett handledsskott som prickade Fagerbloms vänstra stolpe och gick utanför.

Istället var det återigen hemmalaget som tog ledningen i matchen.

David Lundmark fick en öppnande passning, blev fri med Nivalainen och skottet gick igenom burväktaren men för säkerhets skull tryckte Lundmark till pucken lite extra för att den med säkerhet skulle gå in.

Matchen blev allt grinigare och domartrion hade fullt upp med att stävja händelserna på isen.

Bland annat hade båda lagens 72:or (David Lundmark och Marcus Borgh) en intern uppgörelse och fick båda två vila två minuter.

Med de på utvisningsbänken så fullbordade Anton Blomberg sitt hattrick när han drog på ett handledsskott som letade sig in via Nivalainens arm och in.

Men målfabrikationen i matchen var knappast över där. Innan paussignalen fick publiken nämligen se en reducering till. Mattias Åkesson drog iväg ett skott från Fagerbloms högra tekningscirkel och pucken gick rakt i genom burväktaren.
– Andra perioden har vi stora problem, både med att hitta rätt i passningsspelet och är lite för slarviga och blir långa i laget, sa Fredrik Ljunggren.

Kontrollerat

I den tredje perioden försökte SIK spela av matchen med ett kontrollerat försvarsspel och anfall med rätt avvägningar.
– Tredje perioden efter vi pratat ihop oss så tycker jag att vi är där vi vill vara och hade bättre bedömningar, sa Fredrik Ljunggren.

Periodens första heta chans tillföll dessutom hemmalaget när Jesper Emanuelsson och Erik Möller kom i en två mot etta och Emanuelsson valde att skjuta själv men det resulterade inte i något mål den gången.

Istället kom den femte hemmastruten dryga minuten senare, Martin Olsson slog en precis passning genom centrallinjen och stekhete Anton Blomberg skickade in sin fjärde kasse för eftermiddagen.

Där och då räknade nog alla med att matchen skulle vara avgjord men gästerna ville annorlunda och när de fick en ny chans att spela powerplay kunde Filip Persson trycka dit reduceringen till 5-4 bakom Hugo Fagerblom.

Men trots reduceringen så kontrollerade SIK händelserna och låg oftast rätt i sitt försvarsspel.

Efter 13.37 fick sedan hemmalaget chansen att punktera matchen. Halmstad drog på sig två utvisningar och SIK fick spela fem mot tre.

Då krävdes det 38 sekunder, sedan hade Kristoffer Söder tryckt in 6-4 bakom Nivalainen och matchen var definitivt avgjord.
– Skönt att vi får göra ett i fem mot tre där då hade vi två att gå på och då kändes det lite lugnare, ansåg Fredrik Ljunggren.

Halmstad plockade förvisso ut målvakten och satsade på att spela sex mot fyra efter att Axel Abrahamsson fastnat med klubban i en motståndares skridsko och fått två minuter för tilltaget.

Men som så ofta så slutade det med ett mål i den tomma kassen.

Erik Möller spelade pucken till Alexander Ternblad som kunde kontra in slutresultatet 7-4 i den tomma kassen.

På slutet blev det grinigt på nytt och både Samuel Gustavsson och Robin Dahse fick åka och duscha efter lite handgemäng framför Hugo Fagerblom.
– Skönt att vinna och skönt att få utdelning och skönt att det inte dröjer så långt till nästa match, avslutade Fredrik Ljunggren.