Seger för Vikings!

Nybro Vikings besegrar seriekollegan KRIF Hockey med 5-3 under söndagseftermiddagen!

På söndagseftermiddagen var det dags för hemmamatch i Liljas Arena när KRIF Hockey stod för motståndet. Det blir en fartfylld förstaperiod och en del fysiskt spel också. Ett lite rejälare hemmalag jämfört med tidigare matcher i en spelmässigt jämn period. Hemmalaget får det första läget i powerplay och även i den spelformen lyckas Nybro skapa ett bättre spel och har några halvchanser. En stund senare är det KRIFs tur att spela powerplay men där gör Vikings ett riktigt bra boxplay. I slutet av perioden är det bortalaget som gör matchens första mål till 0-1.

I mellanakten startar Nybro perioden bra och skapar ett par riktigt farliga kvitteringslägen. Hemmalaget jobbar till sig ett powerplay

och är nära även i det läget men utdelningen kommer inte. Istället är det KRIF som utökar sin ledning till 0-2 mitt i Nybropressen efter en spelvändning. Kort därefter kommer dock Nybros mål när Anton Schagerberg reducerar till 1-2. På det följer ett böljande spel och i slutet av perioden kan KRIF utöka sin ledning i powerplay till 1-3.

I den tredje perioden blir det islossning för Nybro. En reducering till 2-3 kommer tidigt i perioden när Hannes Johansson och Adam Persson sicksackar sig fram och den förstnämnde hittar den sistnämnde som styr in pucken. En stund senare kommer också kvitteringen från samma kedja, denna gången är det Axel Lindström som är sist på pucken efter fint förarbete från Hannes Johansson och Adam Persson. Vikings är nära ett par gånger om att sätta även 5-3, de har bland annat ett powerplay. I slutet av matchen tar bortalaget ut målvakten och då kan Eero Savilahti sätta 5-3 i tom bur.

Nybro Vikings spelar sin nästa träningsmatch på onsdag den 15 september när Västerviks IK från Hockeyallsvenskan står för motståndet på bortais. OBS! Nedsläpp kl. 18.00.

Nybro Vikings – KRIF Hockey 5-3 (0–1, 1–2, 4-0)
Mål Nybro: 1-2 Anton Schagerberg (Eero Savilahti, Markus Ruuskanen), 2-3 Adam Persson (Hannes Johansson, Niklas Dahlberg), 3-3 Axel Lindström (Hannes Johansson, Adam Persson) 4-3 Erik Lindström (Robin Wengdahl), 5-3 Eero Savilahti
Skott: 27-36 (8-12, 10-9, 9-15)