Sura betvingade Hanviken med 4-1

Surahammars IF tog sin tredje raka seger i träningsmatchandet. Nu var det Hanviken som fick vända hem med en 1-4 förlust i bagaget.

Men det var gästerna som började bäst. Redan efter 1:53 så kunde Felix Liljegren ge sitt lag ledningen med 0-1. Målet i numerärt överläge.
Men Sura kom tillbaka,ganska omgående, Samuel Ander kvitterade efter 3:18, ett resultat som stod sig perioden ut. Tyvärr så gick inbrottslarmet i ishallen, så första perioden fick brytas vid 16:29. Då tog man paus och spolade isen för att sen spela klart de 3:31 som återstod av första perioden.

3:44 in i andra peroden gav Willam Otter Sura Ledningen med 2-1 på ett snärtigt skott rätt upp i krysset. Därefter hade lagen flera chanser att öka på målskörden, men David Otter i Suramålet och Oscar Walldén i Hanvikenkassen, häll tätt.

I tredje perioden så hade sånär Hanviken en puck inne i Surakassen, men den balanserade på mållinjen och Otter kunde rensa bort pucken med god hjälp av backarna.12:42 ökade Marcus Wahlgren på till 3-1. Hanviken tog timeout 16:38 och plockade ut Walldén ur kassen. Men det straffade sig. Hampus Pettersson kunde lägga in 4-1 i tom kasse, då stod matchuret på 17:19 och segern var ett faktum.

Det här var alltså Suras tredje raka vinst i träningsmatchandet. Tyvärr så blev bortamatchen i fredags mot Köping struken på grund av sjukdom. Men ny match på lördag den 18 september då Sura tar emot Vallentuna i Surahallen. Matchstart kl, 14:00. Välkommna då.

Surahammars IF-Hanvikens SK 4-1 (1-1. 1-0, 2-0)

01:13 Penalty SIF 71 Adam Karlsson Trip
01:53 Goal HSK 0-1 54 Felix Liljegren (19 Mattias Sundberg, 14 Dennis Nordström) PP1
03:18 Goal SIF 1-1 27 Samuel Ander (55 Hugo Bergström, 98 Lukas Zukauskas)

Andra perioden
23:44 Goal SIF 2-1 36 Willam Otter (22 Hampus Pettersson, 23 Jesper Svadäng)
28:06 Penalty SIF 60 Lukas Henze UNSP
28:06 Penalty HSK 7 Ivar Sjölund UNSP

Tredje perioden
45:13 Penalty SIF 23 Jesper Svadäng SLASH
49:33 Penalty SIF 60 Lukas Henze CROSS
52:42 Goal SIF 3-1 16 Markus Wahlgren (28 Jakob Forslund. 24 Sebastin Tellström Jovicic)
56:38 Timeout HSK
56:38 GK out HSK 31 Oscar Walldén
57:19 Goal SIF 4-1 22 Hampus Pettersson ( 71 Adam Karlsson, 44 David Otter) ENG
57:19 GK in HSK 31 Oscar Walldén
60:00 GK out SIF 44 David Otter
60:00 GK out HSK 31 Oscar Walldén

Text: Staffan Hesselbäck