Bois fortsätter vinna, nu mot Enköping

Förra juluppehållet så mötte Bois östra seriens tvåa Enköping i en jämn och tät träningsmatch som slutade med suddenseger för Bois på hemmaplan. Idag gick det betydligt enklare när man på bortaplan komfortabelt kunde vinna med 0-3 (0-0,0-2,0-1) sedan man varit det klart starkare laget.

Första perioden var den mest chansfattiga, även om Bois var det klart bättre laget redan där hade man svårt att omvandla övertaget till ordentligt heta målchanser. Men övertaget syntes ändå i detaljer som att under de två boxplayen Bois fick spela så var det Bois som hade mest puck och Enköping etablerade inget ordnat anfallsspel överhuvudtaget. Tre riktigt bra målchanser skapade också Bois. En två mot etta, ett friläge och ett vidöppet mål efter en retur, men samtliga missades. Enköping hade ett läge men Enköpingsspelaren som var på väg att slita sig loss blev slashad och tappade pucken, vilket gav den ena av utvisningarna. Perioden slutar alltså mållös.

Den andra perioden inleddes jämnare än den första, och det är faktiskt Enköping som gjorde första målet. Men det dömdes bort då målet var ur position, en korrekt bedömning kan tilläggas. Under den andra halvan av perioden så börjar Bois ta över och då kommer också 0-1. Ett fint anfall avslutas med att Oliver Kandergård skjuter och Joonas Alanne styr in pucken. Och när Bois sedan får spela sitt enda powerplay i matchen så visar man att det kommer bli en styrka för laget i vinter. Man radar upp chanser innan Oliver Kandergård serverar Albin Kedbrant ett bra läge och han drar upp en handledare i nättaket till 0-2. Bois har bud på fler mål, bland annat missar Joonas Alanne straff, men även Enköping har något läge men det stannar vid dessa mål i perioden.

Den tredje perioden inleds med spel mot ett mål. Bois trycker ner Enköping fullständigt och gör också 0-3, Oliver Kandergård skjuter och Joonas Alanne drar in returen. Hans femte mål på de tre matcher han spelat för Bois denna försäsong! Bois fortsätter parkera i anfallszonen och trots att Enköping tar timeout så hänger 0-4 i luften många gånger om. Men Bois börjar under de sista 7-8 minuterna dra sig mer hemåt vilket släpper in Enköping i matchen. Och när de tar ut målvakten med ett par minuter kvar får de ordentligt tryck och det blir svettigt för Bois målvakt Isak Olsson. Men han visar sig åter igen på styva linan och får därmed hålla sin första nolla i Boiströjan.

Första halvan av matchen var godkänd, medan den andra var bra. Speciellt bra var förstakedjan där Nicklas Rintamäki tog skadade Philip Norbergs plats och gjorde det bra. Herman Lundin var grym i boxplay men även i övrigt. Jesper Broeng var bäste back med fina uppåkningar följda av bra leverans. Och även om Isak Olsson långa stunder stod sysslolös så ska han givetvis hyllas, speciellt då för hans insats i slutminuterna när Enköping tog ut målvakten och fick bra tryck.

Nästa match spelas för Bois del nästa onsdag då Dalen kommer på besök i Mariehus arena.