Förlust efter förlängning mot Västervik

Nybro Vikings spelade under onsdagskvällen träningsmatch mot Hockeyallsvenska Västerviks IK, hemmalaget vinner matchen med 4-3 efter förlängning.

På onsdagskvällen ställdes Nybro Vikings mot Hockeyallsvenska Västerviks IK på bortais. Det är hemmalaget som startar matchen med lite högre fart och har mest puck inledningsvis men utan att skapa några målchanser. Vid en omställning kommer kvällens första mål när hemmalaget gör 1-0. Några minuter senare sitter pucken på nytt när även 2-0 kommer bakom Pontus Eltonius. Nybro växer mer och mer efter det och skapar några riktigt heta lägen, Vikings är väldigt nära en reducering och skapar några långa anfall och visar upp en fin förmåga att återvinna pucken i offensiv zon men 2-0 ledningen står sig perioden ut.

I mellanakten blir det en spelmässigt jämn inledning av perioden, Nybro skapar en vass chans tidigt när Simon Hansson snor åt sig pucken och får ett friläge men får inte riktigt till avslutet. Västervik tar över spelet med några bra byten och låser fast Vikings i defensiv zon och är nära ett par gånger att utöka sin ledning, de har bland annat ett powerplay. Därefter är det istället Nybro som tar över och startskottet för en snabb vändning kommer när Eero Savilahti fångar upp en missad passning i hemmaförsvaret och sätter reduceringen till 2-1. Kort därefter kommer också en kvittering till 2-2 när Adam Persson driver upp pucken och får hjälp av Axel Lindström som till sist hittar Hannes Johansson som snyggt sprätter upp kvitteringen. Spelet jämnar ut sig efter kvitteringen och hemmalaget har en puck i stolpen, men vändningen blir fulländad via en tekning för Nybro i offensiv zon där pucken kommer upp till Erik Lindström på blålinjen som drar iväg ett hårt skott som styrs in till 2-3 av Hannes Johansson. Västervik har sedan ett powerplay men Vikings gör ett finfint boxplay och håller hemmaspelarna borta från några farliga chanser. Nybro avslutar perioden i powerplay och får också starta den tredje perioden i den spelformen.

I den tredje perioden är det hemmalaget som drivet spelet och jagar en kvittering, Nybro håller emot på ett bra sätt men vid en tekning i bortalagets zon efter drygt halva perioden så blir Nybroförsvaret lite för passiva och en Västerviksback får kliva in långt i zon och sätter dit 3-3 pucken. Västervik har därefter ett powerplay men Vikingsboxen gör det väldigt bra genom hela matchen. Nybro avslutar perioden i powerplay men lyckas inte heller skapa några vassa chanser och matchen går till förlängning. Det blir ett snabbt avgörande när hemmalaget redan i första bytet sätter 4-3 pucken.

Nybro Vikings spelar sin nästa träningsmatch redan på fredag den 17 september klockan 18.00 på bortais mot Kristianstads IK.

Västerviks IK – Nybro Vikings 4-3 efter förlängning (2–0, 0–3, 1–0, 1-0)
Mål Nybro: 2-1 Eero Savilahti, 2-2 Hannes Johansson (Axel Lindström, Adam Persson), 2-3 Hannes Johansson (Erik Lindström, Anton Schagerberg)
Skott: x-x (x-x, x-x, x-x)