Enköping jagar revansch i kvällens match

Ikväll jagar Enköping revansch när man tar emot Lindlövens IF hemma i Bahcohallen. Revansch för förlusten senast lagen möttes och möjligen också revansch på sig själva efter två matcher med mindre lovande insatser.

Förra onsdagen var Enköping i Lindesberg i en match som Lindlöven vann med uddamålet, 4-3, efter avgörande mål bara dryga halvminuten före slutsignalen. Dessförinnan kunde ESK lika gärna ha avgjort till sin fördel men man hade inte marginalerna på sin sida i avslutet.

ESK:s spel lämnade lite i övrigt att önska och så var fallet även i matchen hemma mot Mariestad i förrgår. Den rätta inställningen och viljan verkar inte finnas för tillfället, något som förhoppningsvis vänder ikväll.

Den enda lagdel som varit genomgående bra så här långt är målvaktssidan. Trots förlust i de två senaste så har målvakten Pontus Hagman storspelat. Mot Lindlöven senast fick han 64 skott (!) och mot Mariestad 38 – alltså över 100 skott totalt och över 93% i räddningsprocent.

Målvaktskollegan Benjamin Johansson har hittills bara stått en match och det var mot Linden hemma, där han höll nollan. Även Benjamin den gången fick färre skott mot sig (25) så gjorde han det bra vilket den hållna nollan också vittnar om. Ikväll är det åter dags för Benjamin att gå in mellan stolparna.

Framåt blev Enköping nollade i onsdags men i de övriga två matcherna har man gjort totalt åtta mål varav tre signerats lagkaptenen Jesper Bärgård.

Efter kvällens match har ESK bara tre matcher på sig att hitta både spel och toppform inför seriepremiären mot Visby/Roma i början på oktober.

 

LINDLÖVENS IF
Placering ifjol: 2:a i Hockeyettan Västra Vår
Poängkung (ifjol): Maksims Semjonovs (43 poäng)
Tidigare ESK-spelare i årets lag: Ingen
Kuriosa: ESK:s lagkapten Jesper Bärgård gjorde sex matcher med Lindlöven säsongen 14/15

TRUPPJÄMFÖRELSE: LIF – ESK 1-2
SHL-erfarenhet (matcher): 34 – 6
Hockeyallsvenskan (matcher): 198 – 446
Egen förening (matcher): 751 – 1292

MATCHEN:
Arena: Bahcohallen, Enköping
Matchstart: Fredag 17/9 kl 19:00
Biljetter: Fri entré/max 300 pers – boka fribiljett här >>
TV-sändning: Sänds via Hockeyettan Play >>
ATG:s odds: Ej spelbart