Kristianstad besegrade Nybro

Nybro Vikings spelade under fredagskvällen träningsmatch mot Hockeyallsvenska Kristianstads IK, hemmalaget vinner matchen med 6-4.

På fredagskvällen ställdes Nybro Vikings mot Hockeyallsvenska Kristianstads IK på bortais. I den första perioden blir det ganska böljande spel fram och tillbaka med en hel del mål och många målchanser. Det blir mål redan i den första minuten när hemmalaget kommer i en 2-1 situation och sätter ledningsmålet till 1-0. Nybro har några bra byten efter det och skapar ett par vassa chanser. Det är Kristianstad som tar över spelet därefter men mitt i deras press och efter några bra räddningar från Robin Johansson så kommer kvitteringen till 1-1 genom Hannes Johansson som mer eller mindre bara drar iväg pucken mot mål från dålig vinkel, pucken slinker in och matchen är kvitterad. Kort därefter kommer ytterligare två mål, det första kommer från hemmalaget till 2-1 efter ett mindre lyckat uppspel från Nybro. Kvitteringen kommer snabbt efter när Vikings får till ett bra anfall, det börjar med skott mot mål från Eero Savilahti där sedan Markus Ruuskanen vinner närkampen om returen och får upp pucken till Anton Schagerberg på blålinjen som drar iväg ett skott mot mål som Janne Kettunen styr och 2-2 är ett faktum. Nybro fortsätter tugga på bra men det är hemmalaget som får sista ordet i perioden när de i powerplay gör mål i absolut sista sekunden, pucken styrs på Nybrospelare in till 3-2. Det är dock ett mål som är väldigt, väldigt misstänkt att slutsignalen för perioden redan hade gått.

I mellanakten fortsätter spelet i ett bra tempo och Nybro kvitterar tidigt i perioden till 3-3 när Janne Kettunen från egen zon hittar Eero Savilahti som kommer fri med målvakten och sprätter upp pucken. Därefter har Vikings även ett powerplay där de skapar några vassa lägen inledningsvis men efter slarv på offensiv blålinje kontrar hemmalaget med ett friläge och 4-3 kommer i Nybros powerplay. Hemmalaget har ett powerplay efter det men Nybro gör det bra i boxplay. Kristianstad pressar på en del följande minuter och bortalaget har någon kontring framåt. Spelet jämnar ut sig litegrann därefter och böljar fram och tillbaka. Historien upprepar sig i slutet av perioden när hemmalaget får powerplay och återigen kommer ett sent mål till 5-3.

I den tredje perioden bjuder de båda lagen upp till fortsatt högt tempo. Nybro reducerar några minuter in i perioden genom Lukas Macklin. Hemmalaget pressar därefter på och har några långa anfall i Nybros zon. I mitten av perioden har Vikings ett läge i powerplay men lyckas inte få till någon vass chans. Spelet fortsätter bölja en del och Nybro har en bra chans att kvittera när Sebastian Borg får ett friläge, det blir lite studspuck och målvakten kan rädda det läget. Kristianstad har sedan ett powerplay som Nybro reder ut på ett bra sätt. Slutet av matchen närmar sig och Vikings försöker forcera men hemmalaget gör 6-4 efter en vunnen offensiv tekning och det blir också slutresultatet.

Nybro Vikings spelar sin nästa träningsmatch på onsdag den 22 september klockan 19.00 i Liljas Arena mot Vimmerby HC. Köp din biljett här!

Kristianstads IK – Nybro Vikings 6-4 (3–2, 2–1, 1–1)
Mål Nybro: 1-1 Hannes Johansson, 2-2 Janne Kettunen (Anton Schagerberg, Markus Ruuskanen), 3-3 Eero Savilahti (Janne Kettunen), 5-4 Lukas Macklin (Niklas Dahlberg)
Skott: x-x (x-x, x-x, x-x)