Lundh inför Nybro på bortais

Vimmerby Hockey genrepar den här veckan med två matcher med start borta mot Nybro ikväll medan Nyköping väntar hemma på fredag. 

– Nybro är en av många tippade favoriter i serien, så det blir lite att hugga tänderna i, säger VH-coachen Staffan Lundh. 

VH som förlorade mot Kalmar i fredags med 2-3, har åter tränat med full trupp de senaste i dagarna. Det innebär att Hugo Enock, Helge Holmstrand, Tatu Kokkola och Hugo Ollila är tillbaka i spel. Och i kvällens match är VH åter helt ordinarie manskap. 

– Det som är bra är att vi fått tillbaka alla spelare. Vi hade fyra-fem borta under förra veckan. Det har också gjort sitt på träning, säger Staffan Lundh. 

Det börjar också närma sig seriepremiär efter en lång försäsong. Den 3 oktober spelar Vimmerby Hockey seriepremiär hemma mot Kalmar. 

– Någonstans börjar det det dra åt det hållet. Det är väl främst sista veckan man börjar känna av det på riktigt. Men det börjar närma sig, säger Staffan Lundh. 

Har du börjat sätta laget inför premiären?
– Det är lite svårt än. Det har blivit lite ryckigt med sjukdomar ett tag, men vi har några enheter som fungerat bra i starten. Vi jobbar med att hitta rätt uppställningar, och kommer sätta det till premiären, säger Staffan Lundh. 

Vad kommer du främst trycka på inför matchen ikväll?
– Jämfört med den senaste så vill jag att vi hittar balansen i det konstruktiva spelet bättre, och inte blir för överkonstruktiva. Det lite sådana saker som strulade till det i förra matchen, säger Staffan Lundh.

Laget mot Nybro:
Målvakter:

Robin Christoffersson (Gustav Bågenvik)

Backpar:
Hugo Enock – William Dageryd
Pelle Ström – Måns Krämer
Aku Alho – Christian Lindberg
Helge Holmstrand 

Anfallsformationer:
Anton Carlsson – Tatu Kokkola – Philip Elgestål
Lucas Jidenius – Niki Koskinen – Hugo Ollila
Todd Winder – Jakob Karlsson – Johan Schreiber
Ludvig Vännström – Pierre Gustavsson – Olle Söderlund
Gustav Jansson

Matchen kan du följa live på den här länken: Nybro Vikings – Vimmerby Hockey

Nedsläpp 19.00